Supermarketul care zace închis. Șefii au fost schimbați de patronatul din Germania

Supermarketul care zace închis. Șefii au fost schimbați de patronatul din Germania
Un supermarket din oraș are rafturile goale, deși coșurile ar fi gata să se umple de produse.

Supermarketul Lidl din cartierul Gheorgheni stă închis, deşi este gata. Inclusiv cărucioarele au fost aduse şi stau ordonate, gata să fie folosite. Unul dintre ele a ajuns coş de gunoi pentru trecători. Magazinul are şi o parcare. Aceasta este aproape plină, dar nu e ocupată de clienţi, ci de vecini şi de muncitori care lucrează la şantierul din zonă.

Povestea acestui magazin este complicată și arată un tupeu deloc caracteristic nemților. Lidl a deschis în decembrie 2016 un supermarket pe strada Frunzişului, iar firma cu sediul în Germania se angajase să construiască şi un sens giratoriu. Cum nu a făcut-o, nu i s-a aprobat un orar de funcţionare din partea municipalităţii.

Mai mult, primăria a făcut mai multe controale şi a aplicat amenzi drastice. După patru luni, urma să se deschidă și Lidl din Gheorgheni. Culmea, în aceleași condiții. Compania se angajase și aici să realizeze un sens giratoriu, dar nici de data asta nu l-a realizat. Primarul Emil Boc a făcut un scandal care s-a auzit până în Germania. La primărie se vorbește că situația de la Cluj a dus la demiteri.

Viceprimarul Dan Tarcea a spus că magazinul din Gheorgheni nu se va deschide prea curând, iar cel din Mănăștur s-ar putea închide. "Magazinul din Gheorgheni nu se va deschide până nu fac sensul giratoriu. Mai trebuie să facă o cedare de teren, care nu s-a întâmplat la vremea respectivă. Nu cred că magazinul se va deschide până nu se construiește sensul giratoriu, întrucât Lidl nu va dori să repete experinţa de pe Frunzişului.

A fost o altă conducere a Lidl la Cluj, dar acum s-a schimbat. Modificarea din conducerea companiei are legătură cu situația creată aici, pentru că ceea ce s-a întâmplat a ajuns la urechile Lidl Germania. Între timp, s-au depus documente, nu ştiu cât de complete, în vederea realizării sensurilor giratorii şi respectivele cedări. Există dorinţa, înainte a părut că nu a existat dorinţa de a rezolva problemele. Cei de la Lidl au fost în audienţă, şi-au arătat disponibilitatea de a intra în legalitate. Ne-au asigurat că nu vor deschide până nu au toate actele legale", a spus Tarcea.

Viceprimarul a mai spus că există un proces pe rol privind magazinul de pe strada Frunzișului. "În Mănăștur am dispus controale și am dat amenzi. Lidl a făcut contestaţie, iar până la terminarea procesului poate funcţiona legal. După aceea, e posibil să se închidă și acel magazin", a subliniat viceprimarul.

Comenteaza