Nu e nici Boc, nici Bolojan, nici Olguța. Surpriză în topul celor mai buni "administratori publici"

Nu e nici Boc, nici Bolojan, nici Olguța. Surpriză în topul celor mai buni "administratori publici"
| Foto: botosaninews.ro

Primarul Comunei Ciugud din județul Alba, Gheorghe Damian, a fost desemnat "Administratorul public al anului 2021".

Primarul Comunei Ciugud, Gheorghe Damian, a fost desemnat "Administratorul Public al anului 2021" în România, edilul fiind premiat în cadrul Galei Performerilor, organizată marţi seara. La eveniment au fost premiaţi diverşi oameni din România pentru calităţile organizatorice deosebite cu care au contribuit la binele comunităţilor pe care le conduc.

Primarul Gheorghe Damian s-a regăsit printre cei 5 oameni de administraţie din România, nominalizaţi de redactorii revistei Capital la categoria "Administratorul public al anului 2021". În top au mai fost nominalizaţi Emil Boc (primarul municipiului Cluj-Napoca), Ilie Bolojan (preşedintele Consiliului Judeţean Bihor), Lia Olguţa Vasilescu (primarul municipiului Craiova) şi Mihai Jurca (administratorul public al municipiului Oradea). În final, cititorii Revistei Capital l-au votat pe primarul Gheorghe Damian "Administratorul Public al anului 2021".

"A fost o deosebită onoare să fiu nominalizat în topul celor mai performanţi oameni de administraţie din România, alături de colegi din ţară care au făcut performanţă în instituţiile pe care le conduc. (...) Mă bucur că în acest top a intrat şi o comună. Sunt sigur că în acest clasament puteau să se regăsească foarte mulţi colegi din administraţia locală care şi-au pus toată puterea şi priceperea pentru dezvoltarea comunităţilor lor. Premiul pe care l-am primit este meritul oamenilor minunaţi care mi-au fost alături din anul 2000, când am fost ales primar, şi până în prezent. Un lider nu poate avea performanţă dacă nu are alături oameni care să îl susţină. Pentru mine, oamenii aceştia extraordinari sunt colegii mei din primărie, care au gândit şi au scris proiectele, şi cetăţenii care au îndrăznit să creadă în dezvoltarea europeană a Ciugudului. La Ciugud suntem mai mult decât o echipă. Suntem o FAMILIE! O familie, în care oameni de administraţie şi cetăţeni construim împreună o comunitate durabilă cu viziune, cu profesionalism, dar mai ales cu multă muncă şi pasiune" a spus Gheorghe Damian, primarul Comunei Ciugud.

Gheorghe Damian este primar al comunei Ciugud din anul 2000, fiind în prezent la al şaselea mandat în fruntea administraţiei locale. Înainte de a fi primar, Gheorghe Damian a lucrat în asistenţa medicală de urgenţă. Este asistent medical, dar are studii şi în economie şi administraţie publică.

Comuna Ciugud este una dintre localităţile din România care a reuşit să atragă numeroase fonduri europene, valoarea acestora fiind de peste 10.000 de euro pe cap de locuitor. Astfel, la aproximativ 3200 de locuitori, Ciugud a implementat proiecte cu finanţări europene în valoare de aproximativ 34 de milioane de euro.

În anul 2019, la Ciugud a fost deschisă prima şcoală smart din mediul rural din România, un proiect care are ca scop dezvoltarea şi reforma educaţiei din zona rurală. Ciugud este şi promotorul naţional al conceptului "smart village", iar în 2020 a devenit oficial studiu de caz pentru Guvernul României în implementarea şi dezvoltarea acestui concept.

În ultimii ani, Comuna Ciugud a câştigat mai multe premii pentru proiectele implementate în domeniul educaţiei, digitalizării sau protejării mediului înconjurător. Printre acestea amintim premiul Best Smart Village Project la Gala Smart City Industry Awards 2020 sau premiul pentru proiectele de digitalizare implementate, în cadrul Galei Dezvoltării Durabile, eveniment naţional organizat de Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Guvernului României. Comuna Ciugud a câştigat, la sfârşitul anului trecut, locul I la categoria dedicată proiectelor inovatoare în domeniul protejării mediului din cadrul conferinţei internaţionale "Inovaţie şi calitate în sectorul public", eveniment organizat de Guvernul României prin Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici. Primăria Ciugud a fost desemnată drept "administraţia verde" din România pentru proiectul "Verzulică - roboţelul reciclator", iniţiativă care a fost considerată cea mai inovativă în domeniul protejării mediului înconjurător.

Comenteaza