Tarcea: Până la finele anului vom avea gata studiul de fezabilitate pentru centura metropolitană

Tarcea: Până la finele anului vom avea gata studiul de fezabilitate pentru centura metropolitană

Studiul de fezabilitate pentru centura metropolitană ar putea fi gata până la finalul acestui an, crede viceprimarul Dan Tarcea.

Acesta a declarat la ZIUA LIVE că lucurile merg bine la acest proiect și că este foarte optimist că avizele necesare vor fi eliberate în termenul legal. ”Avem de obținut un aviz de la Mediu, care durează 8 luni, sperăm să nu avem timpi morți, astfel încât, până la finalul anului să putem pune pe masă studiul de fezabilitate și să îl putem preda Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). În ultima perioadă s-au mișcat lucrurile extrem de bine la minister și companie. Sunt niște termene legale, de publicare și de dezbatere publică pe site-uri, care trebuie respectate. Important este că suntem în linie dreaptă, ce a fost mai complicat am depășit. Vom finaliza SF-ul până la finele anului, dacă avizul de la Mediu iese în 8 luni”, a declarat Tarcea.

Viceprimarul a avansat și un posibil termen de începere a lucrărilor.  

”Dacă toate lucrurile merg așa cum le-am programat și predăm studiul de fezabilitate companiei, într-un termen optimist, în anul 2021 pe final am putea să începem lucările la centură. Munca grea a fost făcută prin elaborarea studiului de fezabilitate, cu stabilirea traseului, cu cadastrarea, cu studiile geo. Practic proiectantul trebuie să aducă mici detalii la această centură metropolitană. CNAIR trebuie să facă licitația pentru proiectare și execuție, într-un termen de 6-9 luni ar putea fi gata proiectarea și apoi să avem autorizația de construire, astfel încât să înceapă lucările anul viitor”, a spus Tarcea.

Pentru a nu pierde finanțarea europeană de 150 de milioane de euro pentru acest proiect lucrările la centură ar trebui să fie gată la 31 decembrie 2023. Traseul aprobat de CNAI pentru centura metropolitană măsoară 38 de km și parcurge teritoriile localităților Gilău, Florești, Cluj-Napoca și Apahida.

Comenteaza