Tarcea: "S-au câștigat toate procesele". Stații CTP moderne la Gară și în Piața Mărăști

Tarcea: "S-au câștigat toate procesele". Stații CTP moderne la Gară și în Piața Mărăști

Viceprimarul Clujului, Dan Tarcea, a vorbit despre noile stații ale Companiei de Tansport Public (CTP). 

 “Au fost deschise șapte sau nouă procese. Le-am câștigat pe toate. Urmează evacuarea celor care aveau construcții acolo și demolarea. Vom moderniza stația, împreună cu tot cvartalul”, a subliniat viceprimarul, la ZIUA LIVE. 

În ceea ce privește stația de la Gara CFR, aceasta va fi gata până la toamnă: ''La toamnă va fi acolo o stație modernă. Vor fi niște stații excepționale. Lucrăm la relocarea de utilități, să continuăm pavajul. Avem 11 stații pentru care avem proiecte de modernizare". 

Începând de astăzi, 04.04.2022, ca urmare a lucrărilor de modernizare din zona stației P-ța Gării Sud, aceasta va fi relocată până la finalizarea lucrărilor pe str. Horea, între str. I.L. Caragiale și P-ța Gării.

Staţia CTP de la Gară, modernizată cu 1.5 milioane lei

Noua staţie CTP de la gară va avea acoperiş verde şi panou lateral, băncuţe, iluminare cu LED, dar şi un dispecerat: birou abonamente tiketing pentru 2 operatori, birou dispecerat pentru 1 operator, 2 grupuri sanitare. În zona staţiei se vor monta granit şi coşuti de gunoi. De asemenea, vor fi camere de supraveghere video.

Amintim că municipalitatea va demola două staţii de autobuz care nu au mai fost modernizate din anii '90 (Piaţa Gării şi de la Expo Transilvania), urmând ca în locul lor să fie construite staţii moderne. Compania de Transport Public (CTP) Cluj-Napoca are în vedere modernizarea a 87 de staţii de autobuz şi alinierea acestora la standarde internaţionale în domeniu.

Valoarea totală a investiției este de 1.501.398 lei (valoare cu TVA). Durata de execuție a lucrărilor este de 3 luni. Durata de execuție a lucrărilor este de 3 luni.

 

 

 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza