Target la primărie pe 2013: un parking automat în centru

Target la primărie pe 2013: un parking automat în centru
Edilul Emil Boc a anunţat astăzi că administraţia intenţionează să amenajeze două parcări subterane automate în centrul oraşului. Primăria vrea ca unul dintre parkinguri să intre încă de anul acesta în şantier.

 

„Nu renunţăm la ideea de a amenaja parkinguri subterane automate în centrul oraşului. Avem două locaţii în analiză. În faţa Teatrului Naţional, în zona Casei Învăţătorului, lângă Catedrala Greco-Catolică. Analizăm şi discutăm posibilităţile. Cel puţin unul dintre cele două parkinguri vor intra în şantier anul acesta", a declarat, astăzi, primarul Emil Boc, după o dezbatere publică pe tema amenajării unei parcări subterane în zona Kogălniceanu. Riveranii invitaţi la discuţii au respins ideea unui parking automat sub artera pe care locuiesc.

De altfel, edilul i-a informat pe consilierii locali, la ultima şedinţă ordinară de la final de ianuarie, că există mai multre propuneri privind amenajarea de parcări subterane automate la Cluj-Napoca şi că până la final de februarie se va „bate în cuie" cel puţin o locaţie pentru amenajarea unei astfel de parcări.

Administraţia a primit anul trecut o propunere susţinută de biroul de proiectare Dico şi Ţigănaş din partea firmelor Skyline Parking AG Winterthur (Elvetia), Scai Developer Cluj-Napoca pentru amenajarea unui parking automat în Piaţa Avram Iancu. Soluţia nu a fost agreată de oficialii Mitropoliei Clujului, Vadului şi Feleacului care deţin o parte din terenul din jurul catedralei mitropolitane aflată în această zonă.

 

Comenteaza