Taxe și impozite la început de 2023 în Cluj-Napoca. Primăria anunță când și cum se pot plăti dările. Tarcea: Recomand cetățenilor să plătească online pentru a evita cozile de la ghișeu

Taxe și impozite la început de 2023 în Cluj-Napoca. Primăria anunță când și cum se pot plăti dările. Tarcea: Recomand cetățenilor să plătească online pentru a evita cozile de la ghișeu

Primăria Muncicipiului Cluj-Napoca a anunțat cum și când își pot plăti cetățenii taxele și impozitele la începutul anului 2023.

În 2023, prima zi de plată a impozitelor locale, a ratelor și chiriilor este 5 ianuarie. Prima zi de plată din anul 2023 pentru celelalte taxe este 3 ianuarie. Prelungirea și plata abonamentelor de parcare din zona centrală se poate face online chiar de astăzi, 29 decembrie.

Recomand cetățenilor să utilizeze variantele online puse la dispoziție pentru a evita timpul de asteptare la ghiseu - Dan Ștefan Tarcea, viceprimarul municipiului Cluj-Napoca.

Abonamentele de parcare pentru riverani (cartiere) pot fi plătite online începând cu data de 3 ianuarie 2023. Ghișeele pentru încasarea abonamentelor de parcare vor fi deschise doar din data de 5 ianuarie 2023. Cererile pentru alocarea unor noi abonamente de parcare pentru riverani pot fi depuse începând cu data de 3 ianuarie 2023, ora 08.00, online, pe site-ul Primăriei, www.primariaclujnapoca.ro , la secțiunea Parcări – primariaclujnapoca.ro/parcari/ sau fizic la ghișeele instituției.

Primăria Cluj-Napoca le recomandă cetățenilor să nu se înghesuie inutil la ghișeele instituției și să utilizeze variantele online puse la dispoziție.

- Plata impozitelor și eliberarea certificatului de atestare fiscală, cu autentificare, se poate efectua accesând următorul link: e-primariaclujnapoca.ro/taxe. În vederea autentificării este necesară înscrierea în sistemul electronic al Direcției Impozite și Taxe Locale.

- O altă metodă de plată online a impozitelor locale este platforma www.ghiseul.ro.
În perioada 29.12.2022 - 04.01.2023 nu se vor emite certificate de atestare fiscală, ca urmare a operaţiunilor de închidere şi deschidere de an (nu va fi acces la baza de date de taxe şi impozite). Prima zi de eliberare a certificatelor de atestare fiscală este 5 ianuarie 2023.

 

Comenteaza