Taximetriștii din Cluj-Napoca nu renunță la majorarea tarifelor

Taximetriștii din Cluj-Napoca nu renunță la majorarea tarifelor
| Foto: Mediafax

Taximetriștii din oraș poartă negocieri intense în această perioadă cu reprezentanții municipalității privind o majorare a tarifelor, deși în vară primăria a respins solicitarea lor în acest sens.

Primarul Emil Boc a declarat la Napoca FM că  această reevaluare a tarifelor este necesară, dar cu respectarea prevederilor legale. ” Este o formulă de calcul prevăzută într-o hotărâre de guvern, noi am trimis firmelor de taximetrie această formulă, după discuția pe care am avut-o recent, și urmează ca ei să își refacă acele calcule. Din acele cifre va rezulta dacă se justifică majorarea tarifului, încă nu e finalizată discuția. Vom vedea cât reiese din analiza financiară în privința majorării tarifului. Într-adevăr este momentul să se treacă la această reevaluare, dar ea trebuie făcută conform legii. Se va discuta și în comisiile de specialitate ale Consiliului Local și se va lua o decizie și pe acest subiect”, a spus Boc.

Reprezentantul Asociației Taximetriștilor, Ioan Pugna a precizat că o majorare de tarif este absolut firească, deoarece prețul a rămas nemodificat din 2013. ”În Cluj-Napoca avem aceleași prețuri din 2013, sunt niște costuri pe care toți trebuie să ni le asumăm, costuri care trebuie să reiasă dintr-o fișă de cheltuieli. Sunt creșteri mari la cheltuielile cu salariile, de exemplu, sau cu întreținerea mașinilor, unde avem o creștere chiar de 300%”, a spus acesta.

În iulie 2019 taximetriștii din oraș au cerut primăriei să le aprobe o majorare a tarifelor la 3,75 lei/km pe timp de zi și la 4,50 lei/km pe timp de noapte. În prezent, tariful practicat ziua de majoritatea societăților este de 2,25 lei/km.

În oraș sunt autorizați circa 2500 de taximetriști.

Comenteaza