Video Taximetriștii mai primesc acces pe o bandă de autobuz. Acest lucru nu îi mulțumește

Taximetriștii mai primesc acces pe o bandă de autobuz. Acest lucru nu îi mulțumește

Primăria municipiului Cluj-Napoca a inițiat consultarea publică privind accesul și circulația taxi-urilor pe benzile dedicate mijloacelor de transport în comun de pe raza Municipiului Cluj-Napoca.

Hotărârea arată că taximetriștii pot avea acces numai pe benzile dedicate de pe Bulevardul Nicolae Titulescu și de pe Regele Ferdinand, deși specialiștii UTCN, cei care au redactat studiul de trafic, au calculat că taximetrele pot circula și pe Calea Florești, respectiv pe Splaiul Independenței, însă Primăria nu a inclus cele două artere în proiectul de hotărâre.

Condițiile de utilizare a celor două benzi sunt următoarele: accesul este permis doar taxiurilor cu client, nu este permisă preluarea/debarcarea clienților de pe banda de autobuz, nu se permite utilizarea stațiilor de transport public cu excepția intervalului orar 23.00 - 05.00, la momentul la care frecvența mijloacelor de transport în comun va ajunge la 60 de unități pe oră nu se mai permite accesul taximetrelor.

Conform documentului citat, taximetriștii nu au acces pe alte benzi dedicate, pentru că ar perturba circulația mijloacelor de transport în comun sau pentru că ”prezența taximetrelor pe benzile dedicate ar limita acțiunea autovehiculelor de intervenție (ISU, SMURD, Ambulanță, Poliție)”.

Etapa consultării publice are loc în perioada 12-26 octombrie 2021. Persoanele interesate pot trimite sesizările, observațiile, punctele de vedere la adresa de email: consultarepublica@primariaclujnapoca.ro sau pot înregistra adrese scrise la Serviciul Centrul de Informare pentru Cetățeni, str. Moților nr.7 sau la orice primărie de cartier.

''E nu as depune niciun amendament. In 26 octobrie gata, HCL si votat. Si de aici distractia, avocat, suspendare in paralel cu atacare in instanta a HCL. HCL, care ce sa vezi, sta agatat in studiu, care zice ca putem merge. Cam asta e treaba'', a declarat Ioan Pugna, Vicepresedinte la Asociația de Monitorizare Taxi Transilvania.

VEZI AICI PAREREA TAXIMETRISTILOR CLUJENI!

STUDIUL DE TRAFIC AICI!

Comenteaza