Taximetriștii pot circula pe 4 benzi de bus din Cluj, de săptămâna viitoare. Boc: "Nu vom mai pierde niciun proces"

Taximetriștii pot circula pe 4 benzi de bus din Cluj, de săptămâna viitoare. Boc: "Nu vom mai pierde niciun proces"

După 18 ianuarie 2022, taximetriștii vor putea să circule pe liniile dedicate de autobuz doar pe 4 artere: bulevardul N. Titulescu, Splaiul Independenței, Regele Ferdinand și Calea Florești. 

Măsura se bazează pe un studiu realizat de specialiști de la Universitatea Tehnică și va fi aprobată, săptămâna viitoare, printr-o hotărâre de Consiliu Local. Trebuie menționat că, dacă se ajunge la autobuze din miunt în minut pe o bandă, circulația taximetriștilor pe respectivele benzi va fi oprită.

”Poliția Rutieră va putea amenda taximetriștii care nu vor respecta regulile impuse de noi și nu va mai pierde niciun proces. Până acum, unele procese s-au pierdut, altele s-au câștigat. Judecătorii spuneau ca nu exista o hotărâre de Consiliu local, dar acum va exista. Nu este un act de orgoliu, ci unul de responsabilitate din partea noastră. Circuli doar dacă ai client pe acolo, și nu stau 100 de oameni după unul care urcă sau coboară din taxi”, a spus Emil Boc, la ZIUA LIVE

Amintim că, asociațiile de taxi au acționat, anul trecut, municipalitatea în instanță.

Filiala Cluj ANPOTRT, Asociația Națională a Patronatului Operatorilor de Transport în Regim de Taxi, a ținut să precizeze că taximetrele au dreptul legal de a circula pe benzile destinate transportului în comun marcate prin indicatorul BUS. 

De asemenea, „Asociațiația de Monitorizare Taxi Transilvania nu poate fi de acord cu intenția administrației locale de a împiedica, printr-o hotărâre, accesul  taximetrelor pe benzile de bus amenajate în Municipiul Cluj-Napoca. (…) Autoturismele care efectuează transport alternativ nu beneficiază de facilitățile  de trafic aferente serviciilor publice de transport local„.

 

Comenteaza