Teii românești vor ajunge tocmai în Japonia. Primarul Clujului vrea o colaborare extinsă cu Țara Soarelui Răsare

Teii românești vor ajunge tocmai în Japonia.  Primarul Clujului vrea o colaborare extinsă cu Țara Soarelui Răsare
| Foto: Facebook

Emil Boc a avut o întrevedere online cu Ambasadorul Hiroshi Ueda. Cei doi au analizat domeniile în care Cluj-Napoca și Japonia ar putea colabora. 

"Am avut astăzi plăcerea de a purta un dialog online cu Excelența Sa Dl Hiroshi Ueda, Ambasadorul Japoniei în România. Întâlnirea a fost una de curtoazie, în cadrul căreia am discutat despre cooperarea bilaterală și continuarea relațiilor la nivel de parteneriat strategic", a anunțat primarul Clujului pe pagina sa de Facebook. 

Emil Boc spune că dialogul s-a axat pe posibilitățile de extindere a colaborărilor dintre Cluj-Napoca și Japonia, cu precădere în domeniul IT, al inovării, tehnologiei, business dar și în domeniile universitar și cultural.

"În cadrul convorbirii am prezentat reprezentanților niponi obiectivele strategice ale municipalității și planul de dezvoltare al orașului pe termen mediu și lung, subliniind conceptul <eco not ego> din abordarea Clujului. Totodată am discutat despre evenimentul prin care se va marca aniversarea celor 100 de ani de relații diplomatice româno-japoneze și posibilitatea de a face orașului Matsuyama o donație de tei românești, copacul păcii, ca simbol al prieteniei", adaugă  Emil Boc.

Primarul Clujului precizează că s-a discutat și despre Jocurile Olimpice de vară de la Tokyo, amânate din cauza pandemiei Covid-19 pentru perioada 23 iulie - 8 august 2021.

"Participarea la cea de a 32-a ediție a evenimentului multisportiv internațional a lotului de judo al Clubului Sportiv Universitatea Cluj, condus de Florin Bercean, unul dintre cei mai titrați antrenori de judoka din lume, reprezintă pentru Cluj-Napoca încă o recunoaștere a profesionalismului, performanței și perseverenței sportivilor noștri", spune Emil Boc.

 

Comenteaza