Telegondola care trebuia să unească cele mai importante obiective turistice din Cluj, pusă pe „hold”

Telegondola care trebuia să unească cele mai importante obiective turistice din Cluj, pusă pe „hold”

În luna noiembrie a anului 2020, a fost semnat un acord de asociere între Consiliul Județean Cluj și primăria Turda, în vederea derulării, în comun, a unuie traseu de telegondolă care să lege mai multe obiective turistice din județ precum: Salina Turda, Cheile Turzii și Cheile Turenilor.

Acest nou proiect demarat de Consiliul Județean Cluj în urmă cu mai bine de 7 luni, împreună cu primăria Turda, prevedea înființarea unei noi alternative de transport, total nepoluante.

„Este un proiect de mobilitate urbană cu adevărat unic în România și extrem de important atât pentru municipiul Turda, prin diminuarea presiunii exercitate asupra transportului public local în timpul sezonului de vizitare, cât și pentru județul Cluj, în ansamblu. Această nouă modalitate ecologică de transport va avea un impact pozitiv atât asupra calității mediului cât și asupra mobilității cetățenilor și a turiștilor care vizitează trei dintre cele mai căutate obiective turistice din zonă”, spunea președintele Consiliului Județean Cluj, la acea vreme.

Au trecut 7 luni și nu s-a mai făcut nimic, iar liderul forului administrativ județean, Alin Tișe, a precizat, marți, că cel puțin în acest an nu mai poate să fie făcută această cheltuială deoarece o mare parte din bugetul județului s-a îndreptat către unitățile spitalicești în lupta împotriva COVID-19.

Totuși, la nivel administrativ, forul județean va continua să ducă proiectul pe mai departe, dacă primăria Turda va găsi finanțarea necesară.

„În baza acestui acord, Consiliul Județean Cluj va elabora întreaga documentație tehnică și de urbanism necesară implementării proiectului. De asemenea, forul administrativ județean va asigura și cofinanțarea execuției lucrărilor pe acele tronsoane ale rețelei situate în afara municipiului Turda. Costurile de implementare a acestui îndrăzneț proiect de creștere a vizibilității turistice a zonei Turda urmează a fi suportate din fonduri europene", se arăta în comunicatul oficial din noiembrie 2020.

Comenteaza