Teren gratis de la Primărie pentru ridicarea unei biserici ortodoxe în Cluj-Napoca. Vezi hotărârea Consiliului Local

Teren gratis de la Primărie pentru ridicarea unei biserici ortodoxe în Cluj-Napoca. Vezi hotărârea Consiliului Local
Proiectul care prevede acordarea cu titlu gratuit a unei suprafeţe de teren către o parohie ortodoxă, în Cluj-Napoca, a fost aprobat astăzi fără rezerve şi comentarii de consilierii locali.

Proiectul prevede darea în folosinţă gratuită a unei suprafeţe de teren de 220 de metri pătraţi pentru construirea unei biserici în zona cartierului de locuinţe sociale din Oser, şi fost depus pe ordinea de zi chiar de primarul Sorin Apostu.


Terenul a fost acordat parohiei ortodoxe "Naşterea Maicii Domnului". De menţionat, terenul va fi folosit gratuit de parohie nu pe o durată limitată de ani, ci "pe durata existenţei construcţiei", conform proiectului de hotărâre a Consiliului Local aprobat astăzi. Biserica va fi ridicată la intersecţia străzilor Rodnei şi Timişului şi va fi folosită de "credincioşii care locuiesc în blocurile recent construite din cartierul Oser", conform hotărârii de Consiliu Local.

Amintim, ieri propunerea Arhiepiscopiei Ortodoxe prin care se cerea acordarea cu titlu gratuit a unei suprafețe de teren din centrul Clujului a fost respinsă de consilierii județeni în ședința de ieri.

Comenteaza