Terenurile de sub biserici ar putea fi utilizate pentru parkinguri

Terenurile de sub biserici ar putea fi utilizate pentru parkinguri
Consilierii PNL îi propun primarului Emil Boc o nouă soluţie pentru multiplicarea locurilor de parcare, mai ales în cartiere. Printr-un comunicat de presă i se cere lui Boc să negocieze cu mitropolitul Andrei pentru terenurile de sub biserici, în zonele care permit amenajarea unor parcări subterane.

Boc nu a reuşit până în prezent să ajungă la o înţelegere cu Biserica Ortodoxă, în privinţa construirii parkingului subteran din Piaţa Avram Iancu. Consilierii PNL îi reamnitesc primarului că administraţia locală a sprijinit Biserica ori de câte ori a fost nevoie şi că a venit momentul ca mitropolitul să se implice mai mult în problemele cu care se confruntă administraţia locală şi comunitatea. „Municipalitatea a sprijinit şi va sprijini în continuare Biserica, i-a atribuit terenuri şi bani ori de câte ori a fost nevoie, cu siguranţă, Mitropolitul poate înţelege, la rându-i, problema acută cu care se confruntă comunitatea clujeană", se arată în comunicatul transmis de consilierii PNL Cluj. Ei consideră că sub biserici se pot amenaja parcări subterane, fără ca ele să fie afectate în vreun fel: „Spaţiul trebuie împărţit eficient, iar mai marii Bisericii trebuie convinşi că n-au nimic de pierdut dacă-şi cedează terenurile de sub biserici, în beneficiul comunităţii". Timpul trece, iar situaţia locurilor de parcare a rămas neschimbată, astfel că liberalii i-au cerut lui Boc să nu mai piardă timpul şi să intre să negocieze cu mitropolitul Andrei.

Mai mult, consilierii PNL apreciază că nu doar bisericiile îşi pot împrumuta amplasamentele ci şi alte clădiri publice, precum şcolile: „Pe baza unor concepte urbanistice viabile s-ar putea amenaja parcări subterane inclusiv pe amplasamentele şcolilor din cartiere, fără ca activitatea elevilor să fie afectată în vreun fel. Nu ne mai putem permite să pierdem vremea pentru că numărul auto-vehiculelor creşte de la o zi la alta, în timp ce numărul locurilor de parcare a rămas relativ acelaşi. Oficial, avem 45.000 de locuri de parcare la 180.000 de autovehicule. Sigur, aici n-au fost incluse şi cele câteva sute de maşini ale studenţilor, care circulă şi staţionează, de asemenea, prin Cluj Napoca, cam nouă luni dintr-un an", se arată în comunicatul transmis de consilierii PNL.

Comenteaza