Tișe anunță că numărul sesizărilor pentru Supercom a scăzut: „În ianuarie erau 200 pe zi. Era enorm. Din minut în minut”

Tișe anunță că numărul sesizărilor pentru Supercom a scăzut: „În ianuarie erau 200 pe zi. Era enorm. Din minut în minut”
| Foto: Facebook.com/AlinTise

Firma bucureșteană Supercom se ocupă de ridicarea gunoaielor menajere din tot județul Cluj pentru următorii 10 ani. La final de ianuarie 2023, a intrat și la Cluj-Napoca, iar de atunci reclamațiile clujenilor au curs fără oprire.

Oamenii se plâng că gunoaiele nu se ridică, nu sunt tomberoane de gunoi pentru toate fracțiile menajere sau nu au fost înlocuite, în special în zona de case. 

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a spus, marți, la un post de radio local, că numărul sesizărilor pentru firma bucureșteană a scăzut în ultimele zile, față de perioada de vârf, sfârșitul lunii ianuarie.

Vreau să spun că am început să colabărăm mai bine cu primarii. De asemenea, am observat o îmbunătățire a intervențiilor pe Lotul 1. A scăzut numărul de sesizări. Cele mai multe erau pe Cluj-Napoca. Noul operator și-a angajat oameni noi, șoferi noi. Trebuie să treacă o perioadă pentru a cunoaște mai bine județul și orașul. Mai sunt situații punctuale unde se confirmă sesizările. 

Am făcut și o aplicație unde se pot trimite sesizările pentru Supercom. În ceea ce le privește, vreau să știți că de la 200 de sesizări cât am avut în ianuarie, acum suntem pe la 20 de sesizări pe zi. Era enorm în ianuarie, din minut în minut, din secundă în secundă. Îmi dau seama că lucrurile merg spre bine. 

Nu ne mulțumește, dar mai este de lucru. Deși acum nu sunt lucrurile puse la punct 100%, avem această perioadă de tranziție de o lună, o lună și jumătate. Este o îmbunătățire. Dacă nu se vor pune la punct, vor pleca. Așa cum au venit pe drumul Clujului, așa se și pot întoarce”, a declarat Alin Tișe.

Vezi AICI mai multe detalii despre cum poți trimite sesizări pentru cei de la Supercom.

De menționat este faptul că, firma bucureșteană Supercom a câștigat salubrizarea menajeră în tot județul Cluj - pe toate cele trei loturi – Cluj-Napoca/Huedin, Gherla/Dej și Turda/Câmpia Turzii, fiecare cu comunele din jur, dar și operarea CMID – centrul de management integrat al deșeurilor. Licitația a fost organizată de Asociația de dezvoltare intercomunitară ECO Metropolitan, din care face parte Consiliul Județean Cluj și primăriile.

Noul operator va amplasa pubele smart în oraș, care vor cântări gunoiul, și astfel se va calcula cât are de plătit fiecare clujean în parte. Acest demers ar urma să încurajeze și mai mult colectarea selectivă a gunoiului, ținând cont și de faptul că stația de sortare a deșeurilor, proiect al Consiliul Județean, va fi dată în curând în folosință.

La case și la agenții economici, deșeurile vor fi cântărite din poată în poartă, șoferul mașinii va elibera un bon în funcție de cantiate, care va fi atașat la facuta lunară.

La blocuri, deșeurile se vot cântări paușal, toate pubele din zonă, iar împărțirea costurilor se va face la numărul de locuitori arondați arealului respectiv.

Comenteaza