Tișe: "În toamnă dorim să începem lucrările la Park & Ride". Aici se vor muta Permisele și Înmatriculările auto

Tișe: "În toamnă dorim să începem lucrările la Park & Ride". Aici se vor muta Permisele și Înmatriculările auto

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a declarat, la ZIUA LIVE, că speră ca în toamnă să poată fi demarate efectiv lucrările la viitorul Park & Ride.

”E vorba despre un proiect pe care îl vom finanța multianual, pe trei ani, cu 62 milioane de lei. Presupune realizarea, pe un teren în imediata apropiere a aeroportului, a unei parcări și nu numai.

Vor fi un sens giratoriu cu turbo girație, acces rutier rapid din drumul național, un terminal autogară, o parcare cu 860 de locuri, opt peroane de autobuze, stație de transport pentru tranfer rapid, stație de biciclete și o pistă care va porni de acolo pe oraș, stații de încărcare a autovehiculelor electrice, loc pentru car sharing, deci un loc multifuncțional.

Vrem să încurajăm astfel transportul cu mijloacele publice de transport, mersul cu bicicleta. Acest parking va ajuta la decongestionarea traficului în oraș. Se preconizează că după realizarea lui pe ruta estică să scadă semnificativ numărul de mașini care intră în oraș”, a spus Alin Tișe.

Acesta a explicat și de ce s-a optat pentru o finanțare pentru trei ani. ”Principala problemă a acestui proiect este cea a finanțării. Pentru că nu avem resursele într-un singur an, l-am gândit ca investiție multianuală, cum a fost și extinderea pistei de la aeroport.

Cu cele două milioane alocate pentru acest an, ne dorim să începem efectiv lucrările, dincolo de studiile care sunt gata. În această toanmă, ne dorim să începem lucrările”, a mai spus președintele CJ Cluj.

Parkingul va fi realizat printr-un parteneriat cu Primăria Cluj-Napoca. Aceasta va asigura o stație de transport acolo și va prelungi linia de transport în comun, dar toate lucrările vor fi suportate de la bugetul CJ Cluj. Pe lângă parcarea propriu-zisă, va există și o clădire în noul parking.

”Va fi și o nouă zonă de construcții, de 500 mp, unde ne dorim să mutăm în perspectivă a Serviciul de Permise și Înmatriculări Auto, care deocamdată este în subordinea Prefecturii Cluj, dar se preconizează o trecere la consiliile județene.

Chiar și dacă acest serviciu va rămâne în subordinea prefecturii, noi vom oferi acest spațiu pentru a deveni sediu pentru Permise și Înmatriculări, pentru că sediul actual din cartierul Gheorgheni este total depășit, iar aici am avea asigurate și locurile de parcare necesare”, a adăugat Tișe.

Comenteaza