Tișe, mesaj fără echivoc pentru Supercom: „Dacă nu își fac treaba, vor pleca așa cum au venit”

Tișe, mesaj fără echivoc pentru Supercom: „Dacă nu își fac treaba, vor pleca așa cum au venit”
| Foto: Facebook.com/AlinTise

Supercom va ridica gunoaiele clujenilor în următorii 10 ani. Au intrat în orașul de pe Someș în urmă cu 10 zile, iar sesizările cetățenilor curg pe toate mijloacele de comunicare în masă.

Clujenii se plâng că gunoaiele nu se ridică, nu sunt tomberoane de gunoi pentru toate fracțiile menajere sau nu au fost înlocuite, în special în zona de case. 

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a spus, marți, la un post de radio local, că nu are nicio reținere ca firma Supercom să plece dacă nu își va face treaba.

Sunt reclamații acum parcă mai multe ca niciodată. Este o perioadă de tranziție de la vechii operatori la Supercom. Eu și cu domnul primar (Emil Boc - n.red.) stăm pe ei toată ziua și ne dorim să meargă contractul bine, să fie un model pentru România. Se trece de la un sistem pe care îl aveam la cel nou. Să se plătească cât se produce. 

Niciodată Clujul nu a avut o asemenea flotă de mașini. Doar ultimele mașini introduse în județ, sunt vreo 140-150, noi nouțe, pe care înțeleg că le-au luat cu vreo 40 de milioane de euro. Din punct de vedere al dotărilor, din ce spun specialiștii, nu că mă pricep eu, flota pe care o au mă face să cred că vor face față cu brio.

Există, într-adevăr, deficiențe pe anumite zone. Au fost în Florești pe anumite zone, în Cluj-Napoca pe unele străzi. Eu mă așteptam ca problemele să fie mai mari. Vă spun foarte clar: dacă această firmă care a venit și a câștigat, a arătat oamenilor ce mașini și dotări au, dacă nu-și vor face treaba, vor pleca așa cum au venit. N-am nicio obligație față de această firmă”, a declarat Alin Tișe.

De menționat este faptul că, firma bucureșteană Supercom a câștigat salubrizarea menajeră în tot județul Cluj - pe toate cele trei loturi – Cluj-Napoca/Huedin, Gherla/Dej și Turda/Câmpia Turzii, fiecare cu comunele din jur, dar și operarea CMID – centrul de management integrat al deșeurilor. Pe lotul care cuprinde Cluj-Napoca a existat un concurent, Brantner, care a și contestat de două ori procedura. Licitația a fost organizată de Asociația de dezvoltare intercomunitară ECO Metropolitan, din care face parte Consiliul Județean Cluj și primăriile.

Noul operator ar urma să amplasaze pubele smart în oraș, care vor cântări gunoiul, deci și o schimbare a modului de facturare pentru ridicarea deșeurilor menajere. Acest ar urma să încurajeze și mai mult colectarea selectivă a gunoiului, ținând cont și de stația de sortare a deșeurilor, proiect al Consiliul Județean.

Comenteaza