Tișe, presiuni pentru realizarea mini-centurii Mărtinești-Autostrada Transilvania

Tișe, presiuni pentru realizarea mini-centurii Mărtinești-Autostrada Transilvania

Președintele Consiliului Județean Cluj spune că tronsonul de 5 km ar urma să închidă centura Apahida-Vâlcele. 

Alin Tișe a declarat astăzi, în plenul Consiliului Județean, că speră ca realizarea mini-centurii să rămână printre prioritățile Ministerului Transporturilor. 

La începutul lunii noiembrie, proiectul drumului expres Turda - Mărtinești a fost deblocat, prin semnarea  contractului pentru elaborarea studiului de fezabilitate (SF) și a proiectului tehnic (PT) necesare construcției.

Contractul, în valoare de 2,7 milioane de lei fără TVA, a fost semnat cu antreprenorul Explan. Lungimea acestui tronson, conform Master Planului General de Transport, este de 5,3 km.

Durata de elaborare va fi de nouă luni pentru SF și PT. Drumul expres pentru realizarea conexiunii dintre A3 și DN 1 va asigura legătura între două căi principale de transport din județul Cluj aflate în administrarea DRDP Cluj.

Drumul este prevăzut cu câte două benzi pe sens, iar mare parte din lucrări se vor desfășura în zona de deal-munte. Acesta este un proiect prioritar în strategia de dezvoltare rutieră a Ministerului Transporturilor, având scopul de a degreva traficul din Turda și reducerea distanței dintre Cluj-Napoca și A3, respectiv A10.

 

Comenteaza