Tișe se ia din nou la harță cu aeroportul. ”Cineva face <beep> pe Consiliul Județean”

Tișe se ia din nou la harță cu aeroportul. ”Cineva face <beep> pe Consiliul Județean”
Șefii Consiliului Județean sunt în război cu conducerea aeroportului

Conducerea Consiliului Județean a criticat din nou conducerea aeroportului ”Avram Iancu”.

 

Consiliul Județean a avut marți, pe ordinea de zi, două puncte referitoare la Aeroportul Internațional ”Avram Iancu”: aprobarea situațiilor financiare pe anul trecut și modificarea organigramei, a statului de funcții și a regulamentului de organizare și funcționare. Cu această ocazie, s-a derulat un nou episod al obișnuitelor contre dintre conducerea Consiliului Județean și regia aeroportului, din subordinea sa.

Primul a luat cuvântul consilierul PNL Călin Tuluc, fost administrator public al județului. Acesta a citit o parte din articolul 57 al ordonanței 109 din 2011 pentru a atrage atenția șefilor aeroportului, dar și al altor conducători de regii subordonate, că actele de nesupunere sunt interzise prin lege.

ART. 57 (1) Consiliul de administraţie sau directorul general, în cazul în care conducerea executivă este exercitată de directori, ori, după caz, directoratul are obligaţia să transmită Ministerului Finanţelor Publice şi, după caz, autorităţii publice tutelare sau acţionarilor care deţin mai mult de 5% din capitalul social, trimestrial şi ori de câte ori se solicită, fundamentări, analize, situaţii, raportări şi orice alte informaţii referitoare la activitatea întreprinderii publice, în formatul şi la termenele stabilite prin ordine sau circulare ale beneficiarilor.

”Ei sunt instituție subordonate și trebuie să ne pună la dispoziție informațiile solicitate, când le solicităm, de câte ori le solicităm și în formatul în care le solicităm. Explicații de tipul ”informațiile sunt confidențiale” nu au ce să caute în raport cu noi”, a spus Călin Tuluc, care a amenințat că PNL nu va mai vota situațiile financiare ale aeroportului în caz contrar.

Tuluc a fost completat de președintele CJ, Alin Tișe. ”Informațiile de la aeroport sunt confidențiale în raport cu terții, nu cu noi, care funcționăm ca o Adunare Generală a Acționarilor pentru aeroport. Noi le votăm situațiile financiare, nu este normal să nu avem acces la salariile angajaților. Vom cere toate datele și este ultima încercare pentru a primi un răspuns. Este ultima șansă să ni se arate că cineva nu face ”beep” pe Consiliul Județean”, a spus Tișe.

Șeful CJ a întrebat și de ce nu apar anumite sume în evidențele contabile ale aeroportului. ”Am aprobat în Consiliul Județean câte 20 de eurocenți per pasager pentru condiții care urmau să se creeze persoanelor cu dizabilități. Nu găsesc evidențiate aceste sume. De asemenea, s-a aprobat un cuantum de 5 euro de călător pentru dezvoltarea aeroportului. Nici aceste sume nu le regăsesc. S-au încasat acești bani? S-au folosit în scopul pentru care s-au perceput. Este încă o nelămurire pe care o am în raport cu aeroportul și la care aștept răspunsuri”, a subliniat Tișe.

Cu toate acestea, ambele puncte de pe ordinea de zi referitoare la aeroport au fost votate cu o largă majoritate în ședința de CJ.

La ședința de marți a participat din partea aeroportului Iuliu Pop, director operațional. ”Nu știu despre ce este vorba”, a spus Pop. L-am sunat și pe directorul David Ciceo. ”Este în ședința de Consiliu Județean”, a explicat secretara domniei sale.

Comenteaza