Video Tișe, video de la Pata Rât: "Levigatul se transformă în apă limpede"

Tișe, video de la Pata Rât: "Levigatul se transformă în apă limpede"

Președintele Consiliului Județean (CJ) Cluj, Alin Tișe, a publicat un video în care explică cum se tratează levigatul de la Pata Rât. 

"Levigatul de la Pata Rât se transformă în apă limpede. Stația de osmoză de la Pata Rât este cea mai modernă din țară", este mesajul care însoțește video-ul publicat de președintele Consiliului Județean (CJ) Cluj, Alin Tișe. 

Staţia de osmoză de la Pata Rât, pornită în mai 2018

Staţia cu osmoză inversă de la Pata Rât a fost testată şi pornită în 15 mai 2018. Instalaţia neutralizează levigatul care se scurge din rampa de gunoi a Clujului.

În urma procesului de tratare a levigatului prin osmoză inversă rezultă atât permeatul, substanță decontaminată și devenită total inofensivă pentru mediu, care este evacuat în pârâul Zăpodie, cât și concentratul, care este stocat în rezervorul tampon din cadrul stației de tratare. În ultimă fază, din rezervorul tampon concentratul va fi colectat, transportat și eliminat de către o firmă specializată, în conformitate cu contractul de servicii încheiat în acest sens.

CJ Cluj a cedat, în decembrie 2017, societății Process Engineering amplasamentul pe care au fost edificate cele două bazine de decantare și neutralizare, respectiv stația de epurare a levigatului provenit din depozitul de deșeuri de la Pata Rât. Contractul încheiat de CJ cu Process Engineering este de 3 milioane de lei, fără taxa pe valoarea adăugată.

Comenteaza