Toate licitaţiile Consiliului Judeţean din ultimii 11 ani, verificate în trei luni VIDEO

Toate licitaţiile Consiliului Judeţean din ultimii 11 ani, verificate în trei luni VIDEO
Licitaţiile la control. Consilierii judeţeni au format o comisie de anchetă, după arestarea pentru luare de mită a vicepreşedintelui Radu Bica. Vor fi verificate toate licitaţiile realizate de instituţie în ultimii 11 ani, iar pentru acest lucru au fost selectaţi consilieri din toate partidele.

Opoziţia a solicitat iniţial ca verificările să se facă pe ultimii 3 ani, dar reprezentanţii PDL şi UDMR au propus extinderea perioadei la trei mandate, adică din 2000 până în prezent. Evident că discuţiile au iscat şi controverse.

În cele din urmă, consilierii au votat în unanimitate constituirea comisiei. Din ea fac parte Steluţa Racolţa din partea PDL, Teodor Pop Puşcaş de la PSD, Ioan Petran din partea liberalilor, Sztranyiczki Szilárd de la UDMR şi Petru Guş din partea PRM.

"Nu ştiu ce va stabili această comisie, eu sper să stabilească lucruri extrem de serioase despre procedura dacă a fost respectată sau nu, dacă caietul de sarcini a fost bine întocmit sau n-a fost întocmit în favoarea cuiva", spune şeful viitoarei comisii, Teodor Pop-Puşcaş.

"Am fost de acord să constituim această comisie şi mă bucur că toate partidele au fost de acord să verificăm o perioadă mai lungă tocmai pentru a elimina ideea unei răfuieli politice între partide", a explicat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe.

Vor fi analizate nu numai contractele de achiziţii publice, ci şi cele de asociere sau concesiune încheiate în ultimii 11 ani.

Comisia are la dispoziţie trei luni pentru a analiza toate aceste licitaţii şi va prezenta lunar rapoarte în plenul Consiliului Judeţean.

Reporter: Claudia Romitan
Imagine: Călin Fedeleş

Comenteaza