Video Tot mai mulți clujeni lasă orașul și se mută la țară. Șeful județului: „Este o normalitate”

Tot mai mulți clujeni lasă orașul și se mută la țară. Șeful județului: „Este o normalitate”
| Foto: arhiva

În cadrul Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și de Urbanism (C.T.A.T.U) a județului sunt tot mai multe proiecte ce vizează construirea de cartiere, mini-cartiere sau locuințe individuale în zona rurală a Clujului.

Liderul forului administrativ județean, Alin Tișe, cel care conduce și ședințele de urbanism, a vorbit, la ZIUA LIVE (VIDEO la finalul articolului) despre acest fenomen de migrație de la urban către rural, care a „explodat” mai ales în perioada pandemiei.

Constat și eu în ultima perioadă că județul Cluj se dezvoltă periferic. Practic, inelele de dezvoltare până în 30km, zona metropolitană este foarte căutată. Într-adevăr, a crescut numărul de proiecte imobiliare în această zonă. Și datorită infrastructurii dezvoltate din aceste zone. Uitați-vă la Aiton care are tot ce doriți. Vâlcele, Feleac, Chinteni, Apahida, ș.a.m.d.

Cred că este o normalitate având în vedere faptul că, iată, orașul a devenit poate prea scump pentru unii sau prea aglomerat. Oamenii își doresc să iasă din aglomerația orașului și din prețurile pe care Clujul le oferă, într-o zonă în care obțin terenuri și case mai ieftine. Este o normalitate.

Noi, autoritățile publice, trebuie să încurajăm această chestiune pentru că ajută atât comunitatea din Cluj-Napoca, cât și pe cei din acele comune unde se mută. Pe de altă parte, noi trebuie să încurajăm și mediul de afaceri. Oamenii trebuie să știe că 22% din banii pe care îi produc privații din impozitul pe profit vin la bugetul județului”, a declarat, la ZIUA LIVE, Alin Tișe.

Potrivit șefului CJ Cluj, investițiile care creează o infrastructură pentru o anumită comunitate trebuie susținute.

„Oamenii decid să investească milioane de euro în aceste cartiere. Înseamnă că ei au prins încredere pentru că sunt siguri că vor avea toate condițiile și vor vinde locuințele, chiar dacă sunt la 30 de km de oraș. Cred în această dezvoltare”, a adăugat Tișe.

Comenteaza