Video Trafic infernal în Florești, după reînceperea școlii. Ce spune Bogdan Pivariu

Trafic infernal în Florești, după reînceperea școlii. Ce spune Bogdan Pivariu
| Foto: captură video

Primarul Floreștiului așteaptă realizarea unui studiu de trafic în localitate, care să arate informații despre valorile traficului, dar să ofere și soluții precum sensuri unice, trotuare sau piste de biciclete.

Luni a fost prima zi de școală cu prezență fizică pentru majoritatea elevilor din Cluj-Napoca și Florești, iar traficul a revenit la normalitatea dinainte de pandemie. Foarte mulți floreșteni s-au plâns în mediul online, de timpii exasperanți de mari petrecuți în trafic odată cu reînceperea școlii.

Edilul din Florești a vorbit la ZIUA LIVE (VIDEO la finalul articolului) despre această problemă și a spus ce soluții vede pentru decongestionarea traficului.

„Într-adevăr, traficul este una dintre cele mai mari probleme în momentul de față. Soluții sunt, trebuie să demarăm acel studiu de trafic cu pași repezi. Din păcate, în perioada pandemiei, cu toate restricțiile care au fost impuse, studiul de trafic n-ar fi fost eficient. Lucrurile nu se vor schimba peste noapte.

Avem nevoie de colaborare cu municipiul Cluj-Napoca, cu întreaga zonă metropolitană, avem nevoie neapărat de centura metropolitană, care este vitală pentru decongestionarea traficului, atât în Florești, cât și în Cluj-Napoca și zona metropolitană”, ne-a declarat Bogdan Pivariu.

Primarul a mai spus că este o problemă „stringentă”, resimțită de toată lumea, dar este nevoie ca lucrurile să nu fie făcute "după ureche”. „Trebuie să stăm așezați și să luăm niște decizii coerente. Ne dorim să demarăm cât mai repede acel studiu de trafic. În momentul de față, suntem în discuții pentru a stabili exact ceea ce noi cerem de la cei care îl vor realiza.

Este foarte important ca ei să înțeleagă, pe lângă studiul de trafic care să ne dea anumite informații, avem nevoie și de soluții, chiar cu sensuri unice, să permită construcția de trotuare, piste de biciclete, să decongestioneze anumite zone. Nu este o chestiune care se poate rezolva peste noapte, ci în timp, cu investiții de infrastructură mare”, a adăugat Pivariu.

Comenteaza