Ştrandul Sun, deschis pe jumătate. Când se vor bucura clujenii de bazinul acoperit cu balon GALERIE FOTO

Ştrandul Sun, deschis pe jumătate. Când se vor bucura clujenii de bazinul acoperit cu balon GALERIE FOTO
Lucrările de modernizare a ştrandului Sun s-au terminat pe jumătate. La doi pasi de locul unde se face plaja este santier deschis.

Cel mai mare ştrand al Clujului, Sun, aflat în proprietatea primăriei şi în administrarea Regiei Autonome a Domeniului Public (RADP), funcţionează cu două bazine, cel pentru începători şi cel pentru copii.

Lucrările de modernizare a ştrandului au inclus amenajarea de locuri de joacă pentru copii, bazin cu bărcuţe pentru cei mici, tobogane, bazine cu apă încălzită cu ajutorul panourilor solare, dar şi duşuri cu apă caldă şi vestiare, refacerea zonei verzi (foto).

Potrivit administratorilor ştrandului, temperatura apei în cele două bazine care sunt disponibile în prezent este între 22 şi 25 de grade Celsius. Ştrandul este deschis zilnic între orele 09:00 şi 20:00, un bilet de intrare pentru adulţi costă 16 lei, copiii între 3 şi 12 ani plătesc 6 lei, iar cei până la 3 ani au acces gratuit.

Deocamdată lucrările de modernizare a bazinului mare, care urmează să fie acoperit cu un balon presostatic cu triplă membrană, nu sunt terminate, dar această zonă în care încă se construieşte este separată de cea deschisă publicului prin panouri despărţitoare (foto).

Deşi RADP anunţa iniţial că aceste lucrări au ca termen de finalizare începutul lunii iunie 2016, apoi luna iulie, ultimul termen avansat de constructor către beneficiarul lucrării, RADP, pentru finalizarea „la cheie" a modernizării noului bazin este jumătatea lunii august.

Motivul acoperirii principalului bazin al ştrandului cu acest balon uriaş a fost acela ca el să poată fi folosit pe toată perioada anului. Reprezentanţii RADP au declarat, pentru ZIUA de CLUJ, că au fost asiguraţi de specialişti că în acel balon va exista o circulaţie a aerului care va genera o temperatură optimă.

Consiliul Local Cluj-Napoca a aprobat, în 3 septembrie 2015, alocarea a 2,57 milioane de lei, plus taxa pe valoarea adăugată, pentru modernizarea ştrandului Sun. Bazinul mare are dimensiunile de 50 m/25 m, adâncimea maximă de 1,5 m, iar balonul care va acoperi bazinul va avea dimensiunile 63 m x 37 m x 10 m.

Pentru viitor, primarul Emil Boc a anunţat că are planuri ambiţioase pentru acest ştrand. Suprafaţa sa ar urma să fie mărită şi se va trece la construirea unui aquapark. O provocare pentru acest proiect este mutarea liniilor de înaltă tensiune care trec peste baza de agrement. O altă idee pentru Sun este ca, pe timp de iarnă, să fie dotat cu un patinoar.

Comenteaza