Transport public gratuit pe perioada vacanţei pentru o parte din studenţi. Cine beneficiază de această facilitate

Transport public gratuit pe perioada vacanţei pentru o parte din studenţi. Cine beneficiază de această facilitate
O parte din tinerii care urmează cursurile unor instituţii de învăţământ superior din Cluj-Napoca vor beneficia de gratuitate la transportul public şi pe perioada vacanţei de vară.

De această facilitate se vor bucura studenţii, masteranzii şi doctoranzii de la cursurile de zi, cu excepţia celor din ani terminali, înscrişi la Universitatea „Babeş Bolyai", la Academia de Muzică „Gheorghe Dima" şi la universităţile particulare. Ei trebuie să fie posesori ai unuia din cardurile nebancare StudCard, ISIC Student, Euro<26Student, Omnipass sau A Card/A Kartya. 

"Primăria Cluj-Napoca subvenționează transportul în comun pentru studenți și pe perioada vacanței de vară. Subvenția de 50% se aplică studenților, masteranzilor și doctoranzilor de la cursurile de zi (mai puțin cei din anii terminali), indiferent dacă urmează cursurile unei universități de stat sau particulare", a scris Emil Boc pe pagina sa de Facebook. 

Tinerii de la instituţiile de învăţământ superior de stat care sunt la buget vor avea gratuitate pe două linii urbane, în timp ce cei care sunt la taxă şi cei care studiază la o universitate particulară vor avea o reducere de 50% pe două linii urbane. 

Studenţii de la nivel licenţă, master sau doctorat, mai puţin cei din anii terminali, de la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu", Universitatea de Artă şi Desing, Universitatea Tehnică şi Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară, pentru care universităţile nu subvenţionează transportul pe perioada vacanţei de vară, vor avea şi ei anumite reduceri.

Indiferent de forma de şcolarizare la care sunt (zi buget sau zi taxă), dacă deţin unul din cardurile nebancare menţionate, pot beneficia de abonamente cu 50% mai ieftine pe două linii urbane, cu condiţia de a achita la punctul de vânzare suma de 30,00 lei/abonament.

Subvenţionarea transportului public pentru studenţi se face în baza HCL 97/09.03.2015 şi a convenţiilor încheiate cu universităţile acreditate din centrul universitar Cluj-Napoca.

Comenteaza