News alert Exclusiv Tranzacții cu un bloc de 22 de etaje din centru. Un personaj mediatizat l-a cumpărat cu 4,5 milioane de euro și acum negociază să vândă

Tranzacții cu un bloc de 22 de etaje din centru. Un personaj mediatizat l-a cumpărat cu 4,5 milioane de euro și acum negociază să vândă
Pe locul fostului Ecomax se construiește un bloc de 22 de etaje. Încă nu știm de către cine

Un personaj tot mai mediatizat din Cluj a cumpărat un proiect imobiliar din centru și se pregătește să îl vândă.

 

În Piața Abator se anunță proiecte imobiliare excepționale, prin nivelul de înălțime al blocurilor și prin cel al investițiilor. Zona ar urma să fie dominată de un imobil de 22 de etaje (în total, 26 de niveluri: 3 de subsol + parter + mezanin + 20 de etaje + etaj retras). Lucrările au început anul acesta.


Conform unei autorizații de construire emisă de Primăria Cluj, pentru clădirea gigant din Abator, investiţia estimată este de peste 16 milioane de lei, împărţită astfel: 15,1 milioane pentru locuinţe, 880.000 pentru birouri şi 160.000 pentru organizarea de şantier. Între timp, în mai 2018, a fost emisă o nouă autorizație, care nu apare deocamdată pe website-ul Primăriei.


Noua autorizație a fost solicitată pentru că proprietarii s-au schimbat. Și s-ar putea modifica în continuare. ZIUA de CLUJ a aflat că proiectul inițial a fost autorizat de frații Mărghitaș, fiii fostului rector al USAMV.  Septimiu Liviu, 37 de ani, şi pe Victor Octavian, 35 de ani, alături de un partener, au cumpărat terenul cu 1,5 milioane de euro și au obținut documentele necesare edificării. Nu au pornit însă la drum, pentru că i-au vândut proiectul lui Neluțu Varga, cel despre care se spune că ar fi patronul din umbră al clubului CFR, cu 4,5 milioane de lei.


Tranzacția a fost confirmată de omul de încredere al lui Varga, Florin Ciorca. ”Așa este, domnul Varga a cumpărat proiectul și a propus o serie de modificări. În luna mai am primit autorizația de construire care conține aceste modificări, chiar dacă nici autorizația inițială nu expirase”, a spus Ciorca.


Lucrurile nu se opresc aici. Surse din piața imobiliară spun că Varga a vândut la rândul său proiectul sau că se află în negocieri avansate. Ofertant este Maurer Imobiliare, o societate din Brașov. Acționarul majoritar, Simon Maurer, s-a născut într-o familie de saşi, în satul de lângă Sighişoara Noul Săsesc. În 1983, când avea 16 ani, s-a mutat împreună cu familia în Germania. A revenit în România ca om de afaceri și prima sa investiție imobiliară a fost un bloc cu 29 de apartamente la Cluj. Apoi, cele mai multe dintre afaceri le-a derulat la Brașov. L-am întrebat despre negocierile Varga - Maurer pe Florin Ciorca, dar acesta a spus că nu știe în ce stadiu sunt discuțiile.


Blocul din Abator ar urma să fie al doilea ca înălțime din Cluj. La intrarea în municipiu dinspre Floreşti a fost autorizat, nu se știe cum, un bloc de 25 de etaje. Lucrările sunt acum pe la jumătate. Din informațiile publice, se știe că acesta i-ar aparține omului de afaceri Radu Vlas.

Comenteaza