Traseu deviat pentru linia 100, din cauza lucrărilor la tramvai. Vezi pe unde circuli

Traseu deviat pentru linia 100, din cauza lucrărilor la tramvai. Vezi pe unde circuli
Autobuzul care deserveşte linia de tramvai 100 va circula de mâine pe un traseu deviat, din cauza lucrărilor la linia de tramvai, anunţă astăzi Primăria Cluj-Napoca.

Autobuzul va circula pe traseul Oaşului - strada Gării - strada Locomotivei - strada Ion Luca Caragiale - strada Horea - piaţa Gării. Staţia de debarcare din piaţa Gării va fi relocată, pe strada I. L. Caragiale.

Primăria nu a precizat cât timp autobuzul va circula pe traseul modificat.

Amintim, linia de tramvai din Cluj-Napoca este reabilitată cu bani europeni de un an, pe două tronsoane - Mănăştur-Gară, dat deja în folosinţă, şi Gară - CUG, aflat în lucru. Linia reabilitată va fi deservită de garnituri noi de tramvai, între care al treilea a fost dat în folosinţă în această săptămână. În total ar urma să fie reabilitaţi peste 24 de kilometri de cale de rulare, dar proiectul urmăreşte şi refacerea a 2.000 de metri pătraţi de carosabil, refacerea a 26.000 de metri pătraţi de strat de uzură, construirea a 12 peroane de refugiu pentru pietoni şi amenajarea a 3.600 mp spaţiu verde.

Modernizarea liniei de tramvai este unul dintre cele mai scumpe proiecte cu finanţare europeană din Cluj: Lucrările de reabilitare a ambelor tronsoane de tramvai din Cluj-Napoca ar urma să coste aproximativ 122 milioane de lei plus TVA.

 

Etichete
Comenteaza