Trecem la alt nivel: parcare cu locuri pentru limuzine şi maşini electrice

Trecem la alt nivel: parcare cu locuri pentru limuzine şi maşini electrice
Primăria clujeană va scoate la licitaţie proiectarea unui nou parking suprateran.

Consilierii locali vor lua în discuţie, miercuri, indicatori tehnico-economico ai unui nou parking suprateran. Acesta ar urma să se construiască în cartierul Mănăştur, între strada Primăverii şi Aleea Peana.

106
garaje de tablă vor trebui să fie demolate pentru a face loc parkingului de pe strada Primăverii nr. 8.

Parkingul ar urma să coste peste 25 de milioane de lei, fără taxa pe valoarea adăugată, dar în bugetul pe 2018 este bugetat doar un milion de lei pentru lucrările efective. Banii provin exclusiv de la bugetul local. Imobilul ar urma să aibă două niveluri de subsol, parter şi două etaje supraterane.

Intenţia este ca garajul să aibă 266 de locuri şi ceea ce e interesant este că, între acestea, ar trebui să existe 42 de locuri pentru maşini de lux şi 27 pentru automobile electrice. Aşadar, vor fi prize pentru maşinile pe baterii electrice.

De altfel, municipalitatea s-a angajat ca, la fiecare nou parking, să existe staţi de încărcare pentru maşini electrice. Vor fi şi 7 locuri destinate şoferilor cu dizabilităţi, respectiv 14 locuri pentru biciclete. Durata de realizare a investiţiei este de 18 luni. În bugetul pe anul acesta sunt cuprinse mai multe parcări supraetajate, dar majoritatea vor rămâne anul acesta la stadiul de realizare a documentaţiei.

Doar pentru garajul din Hasdeu şi pentru cel de pe străzile Primăverii numărul 20 - Gârbău sunt bani mai serioşi; sume modeste se regăsesc în dreptul viitoarelor garaje de pe strada Mogoşoaia 9, Azuga, Trotuşului 5, Gheorghe Dima 33-39, Gheorghe Dima - Sighişoarei, Piaţa Cipariu (subteran), Republicii 34-36, Liviu Rebreanu 2-4.

Comenteaza