Trei noi tramvaie, pe străzile Clujului

Trei noi tramvaie, pe străzile Clujului

Încă trei tramvaie achiziționate de Primăria municipiului Cluj-Napoca de la firma Astra din Arad vor intra în flota Companiei de Transport Public (CTP) Cluj-Napoca.

Consilierii locali vor dezbate în ședința de miercuri, 16 iunie, un proiect de hotărâre privind darea în concesiune către Compania de Transport Public (CTP) Cluj-Napoca SA a trei noi tramvaie Astra Imperio, achiziționate de primărie într-un program amplu de înnoire a flotei de transport în comun.

„Se aprobă darea în concesiune, către Compania de Transport Public Cluj-Napoca S.A., a trei tramvaie aflate în domeniul porivat al municipiului Cluj-Napoca, ce fac parte din investiția «Înnoirea flotei de transport în comun în municipiul Cluj-Napoca, prin achiziționarea de tramvaie – Etapa I – Faza I» (...). Redevența datorată municipiului Cluj-Napoca de către Compania de Transport Public Cluj-Napoca S.A. a fost calculată în cuantum de 0,03% din valoarea bunurilor concesionate și reprezintă suma de 8284.19lei/ an”, se arată în proiectul de hotărâre.

Astra Arad a fost declarată câştigătoarea licitaţiei organizate de Primăria Cluj-Napoca şi de Compania de Transport Public din Cluj privind livrarea a 24 de tramvaie noi. Valoarea totală a contractului se ridică la aproximativ 40 de milioane de euro. Preţul unui singur tramvai este de circa 1,95 milioane de euro. Cea mai mare parte a banilor necesari pentru această achiziţie provin din fonduri europene nerambursabile. Tramvaie Imperio sub licenţă Siemens circulă în prezent la Arad.

Tramvaiul Imperio este prezentat pe site-ul Astra Arad ca şi cel mai recent produs al firmei. Este primul tramvai modern, cu podea 100% joasă produs în România. Este destinat să înlocuiască vehiculele actuale uzate fizic şi moral din depourile din România. Este produs în cooperare cu firma Siemens şi are un design modern la standardele tehnice actuale. Cu operare uni sau bidirecţională are un interior spaţios în culori deschise, modificabil conform cerinţelor clientului. Conceptul garantează cel mai bun raport pentru preţ, operare şi mentenanţă.

loading...
Comenteaza