Trei oferte pentru studiul de fundamentare a parteneriatului public-privat pentru centura de sud Florești

Trei oferte pentru studiul de fundamentare a parteneriatului public-privat pentru centura de sud Florești
| Foto: Facebook/ Horia Sulea

Trei oferte au fost depuse la licitația organizată de Primăria Florești pentru studiul de fundamentare a realizării centurii de sud prin parteneriat public-privat.

Valoarea totală estimată a serviciilor de ”realizare a studiului de fundamentare pentru parteneriat public privat și asistență în vederea atribuirii și semnării contractului PPP privind realizarea centurii ocolitoare varianta Sud, comuna Florești” este de 979.304 lei.

Ofertele au fost depuse de: SMM Invest CO SRL, VMB Partners S.A. și Asocierea Societatea Profesională cu Răspundere Limitată „Mocanu și Asociații” (Leader), BDO Business Advisory.

Câștigătorul va trebui să furnizeze primăriei un studiu de fundamentare pentru proiectul prioritar de investiții care va trebui să analizeze şi să stabilească finanţabilitatea proiectului în regim de parteneriat public-privat și modalitatea de atribuire a contractului/contractelor de parteneriat public-privat. Totodată firma câștigătoare va acorda asistență de specialitate pentru atribuirea contractului de parteneriat public-privat.

Care sunt termenele de livrare

Durata maximă a contractului este de 24 luni, de la data emiterii ordinului de începere. În maxim 3 luni de la emiterea acestuia se va preda raportul de început care va conține date și informații privind: evaluarea situației existente și a necesității realizării proiectului; analiza serviciului actual și prognoza de perspectivă, diferențe între PPP și achiziția publică tradițională; gradul de suportabilitate a proiectului şi comparaţia opţiunilor/aranjamentelor contractuale alternative pentru implementarea proiectului.

În maxim 10 luni de la emiterea ordinului de începere prestari servicii, se va preda studiul de fundamentare pentru proiectul de investiții. Apoi, în maxim 5 luni de la predarea Studiului de fundamentare se va preda Strategia de achiziție pentru un contract PPP bazat pe criterii de performanță a serviciilor și se va lansa o campanie de atragere a potențalilor investitori.

Totodată, în maxim 2 luni de la predarea studiul de fundamentare se va preda documentația de atribuire pentru lansarea PPP privind realizarea drumului de legătură (centura), comuna Florești, județul Cluj.

Licitația este în etapa de evaluare /calificare tehnică până cel târziu în 29 iunie.

Inițial centura trebuia să fie realizată din bani de la buget, iar licitația a fost atribuită în 2016 firmei Diferit Cluj. Centura trebuia să fie gata în 2017, dar primăria a reziliat contractul după ce constructorul a cerut mai mulţi bani.

Pe de altă parte luna trecută străzile de pe traseul centurii au fost asfaltate. De asemenea, în acest an, administrația locală a deschis o linie de credit de 44 de milioane pentru construirea drumului de legătură sud.

Comenteaza