Trei școli noi la început de an școlar la Cluj-Napoca, cu protecție la radon. Boc: ''Construim în continuare și creșe''

Trei școli noi la început de an școlar la Cluj-Napoca, cu protecție la radon. Boc: ''Construim în continuare și creșe''

Trei școli noi vor fi date în folosință la început de an școlar la Cluj-Napoca. De asemenea, municipalitatea continuă construcția de noi creșe.

''Toate clădirile noi sau cele care se reabilitează se fac cu protecție la radon, adică se ne asigurăm că acolo nu mai există risc de niciun fel. Școală din Iris va fi una de ultima generație, cu toate dotările europene. Va fi pregătită pentru începutul noului an școlar, la fel că alte două școli, pe care puteam să le dăm în folosință mai repede, dar fiind greva profesorilor am considerat că este oportun să ținem cont de toate cerințele, vorbim de Iuliu Hațieganu și Seminarul Teologic Ortodox. Deci, sunt 3 școli noi predate pentru începutul anului școlar. Investiția în educație trebuie continuată, pentru că avem și rezultate, Clujul este în continuare pe primul loc atât la rezultate, cât și la investițiile în infrastructură'', a declarat edilul Emil Boc, la ZIUA LIVE.

''Noi avem de cinci ori mai multe locuri în creșă decât în 2010 când le-am preluat. Noi am construit creșe pentru clujeni, dar și pentru cei care stau în zona metropolitană, unde abia acum încep să se facă. Populația orașului nu schimbat, a crescut în zona metropolitană. Noi construim în continuare, în Iris, în Borhanci, am spus că nu ne vom opri din construcție. Viitorul Clujului este zona metropolitană, de aia ne gândim și la metrou și la zona metropolitană'', a mai spus primarul.

 

 

 

Comenteaza