Turbo-lucrări la autostrăzi. Un tronson vital pentru clujeni se termină mai devreme

Turbo-lucrări la autostrăzi. Un tronson vital pentru clujeni se termină mai devreme
Directorul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP), Eugen Cecan, le-a dat o veste bună şoferilor clujeni, miercuri, la REALITATEA FM Cluj.

Cecan l-a contrazis pe ministrul Transporturilor, Dan Costescu, care susţinea că Autostrada nr. 10, Turda-Sebeş, va fi gata pe jumătate în 2016. „Dacă toată lumea se mobilizează, atât angajații companiei de drumuri, cât și constructorii și consultanții, la finalul acestui an loturile 3 și 4 din autostrada Sebeș-Turda pot fi finalizate (cele dinspre Turda, n. red.). La fel și tronsonul Gilău-Nădășel", declara Costescu, în 25 februarie.

A trecut doar o lună şi lucrurile s-au schimbat, în opinia şefului DRDP. „Pe lotul 2 se lucrează într-un ritm nesperat, se avansează foarte repede, există autorizaţie de construire pe 8 km şi se va primi şi pe bucata rămasă. Eu cred că sunt şanse mari să se termine anul acesta şi să rămână pentru anul viitor numai lotul 1", a afirmat Cecan, în emisiunea „1 la 1".

Practic, şoferii vor putea urca pe A 10 la Turda şi vor reveni pe drumul naţional foarte aproape de intrarea pe centura municipiului Alba Iulia. Licitaţia pentru lucrările la lotul 1, de 17 km, a fost câştigată de asocierea Impresa Pizzarotti (Italia) şi SpA & Pomponio Construcţii, care va încasa 541,7 milioane de lei, fără taxa pe valoarea adăugată (TVA), iar cele pentru lotul 2, de 24,2 km, de asocierea Aktor (Grecia) - Euroconstruct Trading 98 pentru 549,3 milioane de lei, fără TVA.

Acordul pentru lotul 3, cu o lungime de 12,4 km, a fost atribuit asocierii italiene Tirrena Scavi - Societa Italiana per Condotte d'Acqua şi are o valoare de 420,5 milioane de lei, fără TVA, iar al patrulea tronson, de 16,3 km, o parte pe teritoriul judeţului Cluj, este construit de PORR Construct - PORR Bau (Austria) în baza unui contract de 470 de milioane de lei, fără TVA.

Comenteaza