Turda a prelungit contractul cu operatorul de transport STP

Turda a prelungit contractul cu operatorul de transport STP
Primăria Turda a obținut susținerea Consiliului Local pentru a prelungi a patra oară contractul cu STP. Dar și-a făcut, în paralel, firmă de transport.

Consiliul Local Turda a aprobat joi prelungirea contractului dintre municipalitate și Societatea de Transport Public (STP) Alba, punct de lucru Turda. Contractul de asigurare de servicii de transport public existent expiră duminică, 2 iulie. Părțile au convenit să prelungească înțelegerea până în februarie 2018. Acest moment nu a fost ales întâmplător. În februarie 2018 expiră perioada de un an prevăzută de legislația europeană din momentul în care o autoritate anunță în Jurnalul Uniunii Europene că dorește să schimbe operatorul de transport. Turda a făcut acest lucru în februarie 2017. Între timp, municipalitatea și-a înființat propriul operator de transport, deocamdată fără activitate.

"Am fost la București și am discutat cu specialiști din mai multe ministere. Numai anul viitor vom putea lansa licitația pentru cumpărarea de autobuze pe fonduri europene. Deocamdată ne-am înființat propriul operator de transport și vom cumpăra un singur autobuz, din bugetul local. Așa vom putea obține licențele necesare de la autoritățile din domeniul transporturilor", a spus Cristian Matei, primarul municipiului Turda, pentru Linia9.ro.

Matei a precizat că dorește să cumpere apoi alte 20 de autobuze, electrice și hibride, din fonduri provenite din Programul Operațional Regional. Deocamdată însă nu s-au deschis apelurile pe POR. Traseele vor fi stabilite prin planul de mobilitate comandat de Turda în prima parte a acestui an.

STP operează la Turda din 2010, când a fost desemnată câștigătoare a unei licitații la care au mai participat două firme din cadrul Alis Grup. Contractul a expirat în mai 2016 și a fost reînnoit de patru ori, în mai 2016, noiembrie 2016, mai 2017 și acum.

 

Comenteaza