Turda are proiecte europene de 300 de milioane de euro

Turda are proiecte europene de 300 de milioane de euro

Cristian Matei, primarul municipiului, și-a prezentat raportul de activitate a primilor doi ani de mandat. Acesta a pus accentul pe realizările de până acum și pe proiectele de viitor, invitând întreaga societate turdeană să se alăture în efortul de a transforma Turda într-un oraș modern.

“Ne-am dorit să ne ocupăm de dezvoltarea tuturor domeniilor în care intervine administrația publică locală și să începem să umplem toate golurile. Cel mai important lucru obținut în această perioadă este faptul că am reușit să aducem bani pentru a rezolva problemele de infrastructură. Ne-am propus încă de la început să găsim cea mai bună soluție ca să putem asfalta cât mai multe străzi, într-un timp cât mai scurt.

Pentru asta, timp de doi ani, echipa primăriei a urmat cu tenacitate strategia de asfaltare și în acest moment există bani pentru a schimba total fața acestui oraș. Peste 300 de milioane de euro am accesat la Turda în perioada 2016 – 2018. Am reușit să elaborăm peste 60 de proiecte cu finanțări externe și guvernamentale. Bugetul de dezvoltare al Turzii a crescut de la 6 la 50%”, a declarat Cristian Matei.

Principalele proiecte în derulare sunt dezvoltarea infrastructurii de apă Turda – Câmpia Turzii (151 de milioane de euro), Planul de Mobilitate Urbană Durabilă (32 de milioane),  Sala Polivalentă (18 milioane), reabilitarea sitului Poșta Rât (17 milioane), reducerea emisiilor de carbon (9,5 milioane), Castrul Roman (5 milioane), reabilitarea infrastructurii pe  drumul Băile Turda (5 milioane), mormântul lui Mihai Viteazul (3,5 milioane), centru multifuncțional Băile Turda (5 milioane), reabilitarea Teatrului Aureliu Manea (5 milioane), restaurarea fostei judecătorii (4,3 milioane), locuințe ANL (1,7 milioane), reducerea abandonului școlar (1,4 milioane).

Comenteaza