Turda prelungește contractul cu STP. De ce perioada stabilită este prea scurtă

Turda prelungește contractul cu STP. De ce perioada stabilită este prea scurtă
turda prelungire contract transport

Primăria Turda prelungește contractul cu societatea care asigură transportul în comun din municipiu.

Consiliul Local Turda prelungește contractul cu Societatea de Transport Public SA, cea care asigură transportul în comun din municipiu încă din 2010. Tehnic, chiar astăzi expiră ultima prelungire a contractului cu firma din Alba Iulia, care are punct de lucru la Turda. Înțelegerea se continuă până în 30 septembrie 2018, adică încă 7 luni.

Între timp, Turda încearcă să își pună pe picioare propria societate de transport public. Municipiul a depus un proiect pentru atragere de fonduri europene prin care dorește să cumpere autobuze electrice sau hibrid. Informațiile dacă proiectul a fost acceptat nu au apărut încă pe website-ul Agenției de Dezvoltare Regională. Primăria nu a lansat încă pe SEAP licitația pentru achiziționarea de autobuze, spre deosebire de Cluj-Napoca, oraș care - în așteptarea aprobării proiectelor - a pornit deja procedura de licitație de mijloace de transport. E un detaliu important și vă vom spune de ce: licitația pentru mijloace de transport durează și se poate lăsa, evident, cu contestații și procese; chiar și fără acestea, companiile care produc mijloace de transport nu țin autobuze pe stoc, așa încât vor cere o perioadă de MINIMUM șase luni pentru a începe livrarea. Iată de ce termenul de 7 luni, cu care s-a prelungit contractul cu STP, este prea scurt și putem paria de pe acum că va mai avea acte adiționale.

STP operează la Turda din 2010, când a fost desemnată câștigătoare a unei licitații la care au mai participat două firme din cadrul Alis Grup. Contractul a expirat în mai 2016 și a fost reînnoit de cinci ori, în mai 2016, noiembrie 2016, mai 2017, în iulie 2017 și acum.

Comenteaza