Turneu de promovare a Clujului. Discuții cu fonduri de investiții cu miliarde de euro în portofoliu

Turneu de promovare a Clujului. Discuții cu fonduri de investiții cu miliarde de euro în portofoliu

Oportunitățile de investiții ale Clujului au fost prezentate la Expo Real Munchen 2018. Urmează China.

Primarul Emil Boc și viceprimarul Dan Tarcea au reprezentat municipiul Cluj-Napoca la Expo Real, un uriaș târg de investiții care are loc în fiecare toamnă, la Munchen.

 

”Am prezentat, împreună cu dl viceprimar Dan Tarcea, la Expo Real 2018, principalele obiective de investiții publice ale municipiului precum și avantajele competitive ale Clujului în vederea atragerii de noi investiții și locuri de muncă în oraș și în județ. Expo Real este cel mai important eveniment european în materie de investitiții, finanțe, dezvoltare și imobiliare și se desfășoară în fiecare an la Munchen cu peste 40.000 de participanți din 75 de țări. Clujul a fost reprezentat de catre Primăria Cluj-Napoca, Consiliul Județean și de reprezentațti ai mediului de afaceri”, a scris primarul Emil Boc, pe Facebook.


Viceprimarul Dan Tarcea a oferit, miercuri, detalii suplimentare. ”Am fost însoțiți de 21 de firme, ceea ce este un progres, de la 5, câte au venit cu noi anul trecut. Am prezentat oportunitățile din Cluj și am avut peste 100 de vizitatori, din toate colțurile Europei. Am discutat cu fonduri de investiții uriașe, care au în portofoliu sute de miliarde de euro”, a spus Tarcea.

Un reprezentant al unui fond de investiții le-a mărturisit trimișilor Clujului că a fost pregătit să investească în România în 1992, dar mineriada din acel an l-a făcut să se răzgândească. A așteptat peste 25 de ani, dar acum crede că este din nou un moment bun să investească în țara noastră.

Viceprimarul a pornit un adevărat turneu de promovare a Clujului. După Munchen, va merge la Jinan, Qingdao și Zhengzhou, în China. Dan Tarcea va merge în Asia alături de vicepreședinții Consiliului Județean Cluj, Marius Mânzat și Vakar Istvan.  ”Clujul este un județ înfrățit cu provincia Shandong și mergem la Jinan și Qingdao să vedem cum putem să îmbunătățim relațiile. Costurile sunt suportate de statul chinez - cazare, masă și transport intern. Noi plătim doar drumul până acolo. Dorim să prezentăm orașul cu toate oportunitățile sale și proiectele mari ale noastre. Vom expune condițiile din parcurile industriale Tetarom și TEAM. Sunt deja firme chinezești relocate în România, pentru a putea intra mai ușor pe piața europeană. De ce să nu vină unele și la Cluj? De asemenea, încercăm să intermediem schimburi culturale și de studenți”, a explicat Dan Tarcea.

De la Shandong, delegația clujeană va merge și la Zhengzhou, oraș înfrățit cu municipiul Cluj-Napoca.

Comenteaza