"U" Cluj va avea o bază sportivă proprie în Parcul Est

"U" Cluj va avea o bază sportivă proprie în Parcul Est
| Foto: Arhiva

Primarul Clujului, Emil Boc, a aunțat că fotbaliștii de la ”U” vor primi o bază sportivă proprie, care va fi situată într-unul dintre noile parcuri.

“În Parcul Est, care va avea 45 de hectare, se va realiza o bază sportivă pentru Universitatea Cluj. Va fi un teren de fotbal mai mare decât dimensiunile standard, cu vestiare amenajate. Dar ceva redus ca dimensiuni, acolo nu sunt permise construcțiile de amploare”, a spus Boc, la un post de radio local. 

Zona care poarta deja denumirea de Parcul Est are o suprafață de 45,5 ha și cuprinde luciul de apă și malurile Lacului 3, zona fostei pepiniere a Regiei Autonome a Domeniului Public și o porțiune umedă care, alături de o salbă de lacuri, constituie un biotop unic în mediul urban. Noua amenajare va trebui să asigure conservarea habitatului sălbatic, dezvoltat spontan, al zonei. Totodată, se dorește amenajarea unui parc care să îndeplinească funcțiunile obișnuite pentru acest fel de spații publice și care sa reactiveze social și funcțional zona prin atractivitatea peisajeră a cadrelor create. Prin integrarea în sistemul celorlalte plantații urbane, viitorul Parc Est va urma să devină un nod important în rețeaua verde a orașului și a zonei estice a municipiului.

Conform prezentării CIIC, cel mai mare parc al Clujului va cuprinde o zonă și mai mare - peste 52 de hectare și un studiu urbanistic pe 68,8 hectare. Noul proiect a pornit de la cel al arhitectului Vasile Mitrea și cuprinde atât amenajări sportive, în prelungirea bazei sportive Gheorgheni, dar și o zonă naturală, cu stufăriș, plus valea Becașului. În plus, în zona blocurile din cartierul Între Lacuri, vor fi propuse trei parkinguri supraterane cu peste 400 de locuri. De asemenea, nu se va permite navigarea cu bărci pe lacul 3, însă se poate folosi pentru caiace sau chiar înot. La toate punctele de acces vor fi amenajate și parcări.

Comenteaza