Uioreanu îl acuză pe şeful RATUC de lipsă de implicare

Uioreanu îl acuză pe şeful RATUC de lipsă de implicare
Consiliul Judeţean cere ca parcul industrial Tetarom I, de pe strada Tăietura Turcului, să fie legat la una sau chiar la două linii de transport în comun. Şeful RATUC, Liviu Neag afirmă că nu poate lucra pe pierdere şi că reprezentanţii Tetarom trebuie să ofere minimul de informaţii atât în ce priveşte numărul angajaţilor care solicită trasport, cât şi în privinţa frecvenţei de operare. Preşedintele administraţiei judeţene, Horea Uioreanu, este de părere că Neag nu e dispus să se implice pentru a sprijini transportul miilor de angajaţi din parcurile Tetarom.

Conducerea Regiei Autonome de Transport Urban Călători (RATUC) a promis că va rezolva transportul pentru angajaţii din parcul Tetarom, însă, această problmă, nu a fost rezolvată până în prezent. Liderul administraţiei judeţene, Horea Uioreanu, a mai lansat un apel către directorul RATUC, Liviu Neag, cerându-i să asigure transport în Tetarom 1, dar şi să amenajeze o staţie de tramvai, în zona Tetarom II, la depoul de tramvaie de pe B-dul Muncii, fără număr. „Sunt peste 2.100 de angajaţi în Tetarom I şi peste 3.300 în Tetarom II, unde avem investiţia Emerson. Nu înţeleg de ce trebuie să complice domnul Neag toată această problemă. Conducerea parcurilor industriale i-a cerut în nenumărate rânduri să rezolve o chestiune simplă. Să introducă două linii de transport pentru Tetarom I. Se poate, sunt soluţii. Inidicat ar fi o linie pe ruta "Zorilor - Mănăştur - Grigorescu - Tetarom I şi retur sau Gheorgheni - Mărăşti - Tetarom I şi retur. Iar pentru Tetarom II s-a cerut înfiinţarea unei staţii de tramvai la ieşirea din depoul de pe B-dul Muncii. Nu avem nevoie de tabele, avem nevoie de curse care să asigure transportul oamenilor care muncesc în aceste parcuri. Pentru că nu sunt puţini şi nu-mi dau seama în ce măsură înţelege domnul Neag acest aspect", a comentat Uioreanu.

Directorul RATUC, Liviu Neag, a explicat că a trimis o serie de propuneri conduceii Tetarom, dar că nu a primit nici un răspuns concret. „Avem nişte variante pentru a prelungi unele curse pentru a ajunge la Tetarom I, însă, aşteptăm nişte răspunsuri de la conducerea Tetarom. Noi nu ne permitem să operăm în pierdere. Ni s-a mai cerut să introducem o cursă şi pe strada Mehedinţi, am făcut asta, dar acum nu interesează pe nimeni că zilnic avem un număr infim de pasageri. Cine ne acoperă nouă pierderile? Am cerut conducerii Tetarom să ne trimită un interval de frecvenţe. Trebuie să ştim cum operăm dimineaţa şi seara. Trebuie să avem date privind numărul estimativ de pasageri. Nu am primit nici un răspuns", s-a plâns Neag.

În privinţa amenajării staţiei de tramvai pe B-dul Muncii, acesta a precizat că problema este în curs de rezolvare. Preşedintele CJ, Horea Uioreanu, consideră că Neag nu face decât să se scuze pentru că nu e dispus să se implice. „Nu înţeleg de ce se lamentează domnul Neag. Eu aştept să vină el cu soluţii, pentru că el e specialistul. Să introducă o cursă experimentală, de ce nu poate face asta? Vorbim aici de mii de angajaţi, nu ne putem pierde în birocraţie. Până acum trebuia să ştie ce număr de pasageri suntla Tetarom, dacă introducea o cursă experimentală. În realitate, el nu doreşete să se implice. Mă întreb, dacă nu se descurcă în cazul parcurilor industriale, cum va face faţă pe aria metropolitană?", a comentat Uioreanu.

 

Comenteaza