Uioreanu se pregăteşte să vândă Societatea de Pază

Uioreanu se pregăteşte să vândă Societatea de Pază
Aşa cum ZIUA de Cluj a anticipat în exclusivitate, Societatea de Pază şi Protecţie, aflată în subordinea Consiliului Judeţean, va fi scoasă la vânzare.

Preşedintele administraţiei judeţene, Horea Uioreanu, a precizat că se gândeşte serios la această variantă, având în vedere problemele financiare cu care a ajuns să se confrunte societatea. Înainte ca USL să-i schimbe conducerea, această societate nu înregistra nici o pierdere financiară.

ZIUA de Cluj a relatat în mai multe rânduri despre pierderile financiare cu care a ajuns să se confrunte această societate, în urma acţiunilor întreprinse de Robert Cojan. Acesta a fost numit administrator al societăţii, la cererea PSD. Fostul director, Adriana Sabău, a fost îndepărtată din funcţie, fără prea multe explicaţii. Deşi a câştigat în instanţă dreptul de a fi repusă în funcţie, Consiliul Judeţean a luat decizia de a modifica organigrama şi de a-i desfinţa acesteia postul de director pe care îl deţinea încă de pe vremea când structura de pază şi protecţie era doar un simplu serviciu în cadrul Consiliului Judeţean.

A venit Cojan şi a luat decizia de a face o serie de plăţi, de a reîntregi salariile angajaţilor, de a plăti un audit executat de un expert privat, iar în prezent firma nu-şi mai poate susţine toate cheltuielile lunare, în ciuda faptului că are semnate contrate cu cele mai importante instituţii din Cluj: Direcţia Finanţelor, Electrica, Consiliul Judeţean, Muzeul de Artă, Muzeul Etnografic, Primării etc. După ce a ajuns să aibă pierderi financiare, Cojan a renunţat la mandatul de administrator. Pentru că nu a fost de acord cu deciziile care s-au luat dar şi pentru că a acuzat diverse presiuni asupra sa, directorul adjunct Danie Mihiş a demisionat şi el.

Acum a fost adus un alt membru PSD în locul lui Cojan, este vorba despre Horea Dorin Chirteş. Acesta a informat că va găsi soluţii pentru ca Societatea de Pază să nu se vândă, însă, preşedintele Consiliului Judeţean, Horea Uioreanu, a precizat că nu prea sunt soluţii şi că intenţionează să vândă. „Nu prea sunt soluţii de redresare pentru această societate aşa încât, cel mai probabil, o vom scoate la licitaţie, spre vânzare", a spus Uioreanu.

Sursele ZIUA de Cluj au informat că PSD a urmărit de la bun început vânzarea acestei structuri, având în vedere capitalul de resurse umane de care dispune dar şi numărul de contracte de care beneficiază.

UPDATE PSD Cluj susţine în 10 decembrie, dimineaţa, că nu a discutat şi nici nu a luat în calcul vânzarea Societăţii de Pază şi Protecţie. "Dimpotrivă, încercăm să intensificăm măsurile necesare pentru ca socieatea să continue activitatea pentru care a fost constituită", arată reprezentanţii PSD Cluj.

Comenteaza