Şulea continuă lupta cu floreştenii care nu s-au declarat la salubritate. Amenzi de 160.000 lei

Şulea continuă lupta cu floreştenii care nu s-au declarat la salubritate. Amenzi de 160.000 lei

Floreştenii vor plăti mai mult, începând cu 2019, pentru ridicarea gunoiului menajer. Majorarea se datorează faptului că, circa jumătate din locuitorii comunei nu s-au declarat la salubritate deşi au beneficiat de acest serviciu. Conform primarului Horia Şulea, au fost aplicate amenzi de 160.000 lei. 

"În perioada septembrie – noiembrie 2018, Direcția Poliția Locală Florești a aplicat sancțiuni în valoare de 160.000 lei cetățenilor care nu și-au făcut declarația de salubritate, deși au beneficiat de acest serviciu. Conform HCL 21/2017 privind aprobarea regulamentuluide stabilire și aplicare a taxei de salubritate, începând cu luna februarie 2017, toți cetățenii comunei Florești aveau obligația de a depune la Primărie Declarația de Salubritate și de a achita taxa în funcție de numărul real de persoane dintr-o afmilie", a declarat primarul Horia Şulea. 

Reprezentanții Poliției Locale Florești vor continua pe tot parcursul anului 2019 sa identifice și să sancționeze  cetățenii care nu și-au depus declarațiile de salubritate.

Declaraţiile se poate realiza fie personal la sediul Primăriei Florești, fie via e-mail pe adresa salubritate@floresticluj.ro, fiind nevoie și de o copie după actul de identitate, respectiv Certificat Înregistrare la persoanele juridice. Plata servciului se pote efectua, cu numerar, la caseria Primăriei Florești, prin ordin de plată sau madat poştal, transfer bancar sau online via ghiseul.ro. Mai multe detalii AICI! 

Noul tarif, aplicat începând cu 2019, este de 8,4 lei/persoană, faţă de 6,5 lei cât este în prezent. 

VEZI ŞI Operatorii de salubritate fug de Floreşti. Cum s-a ajuns în această situaţie 

Comenteaza