ULTIMA ZI de AUTORECENZARE! Câți clujeni au completat formularele/ Amenzi de mii de lei pentru cei care refuză să ofere date

ULTIMA ZI de AUTORECENZARE! Câți clujeni au completat formularele/ Amenzi de mii de lei pentru cei care refuză să ofere date

Etapa de autorecenzare a început pe 14 martie și se va încheia astăzi, 27 mai. Salariații care completează formularele online primesc o zi liberă.

Chestionarul online mai poate fi completat până astăzi, la ora 24, după ce termenul pentru autorecenzare, ce ar fi trebuit să se încheie la 15 mai, a fost prelungit. Cei care nu optează pentru această metodă, începând de marți, 31 mai, vor primi vizita unui recenzor la domiciliu.

Persoanele care vor refuza, după data de 27 mai, să le ofere informații recenzorilor sau care le vor da date eronate ori incomplete în cadrul procesului de recenzare vor putea fi sancționate cu amendă între 1.000 și 3.000 lei.

Românii care completează formularul în sistem online primesc, la cerere, o zi liberă, plătită dacă aceştia le arată angajatorilor dovada autorecenzării online. Obținerea acesteia se va realiza prin prezentarea codului de confirmare a încheierii cu succes a autorecenzării, care se va obține la 7 zile după ce au completat formularul.

Clujul, pe locul doi pe țară la numărul de chestionare completate

Până marți seara, în țară au fost completate 10.256.682 de chestionare, iar la nivelul județului Cluj, s-au înregistrat 446.015 chestionare, număr cu care județul Cluj se situează pe locul 2 la nivel național, după municipiul București - situația chestionarelor completate la Cluj este una foarte bună, județul depășind rata națională de autorecenzare cu un procent de peste 61%.

Din numărul total de chestionare completate la nivelul județului, 63.6% sunt reprezentate din mediul urban și 36.4% din mediul rural.

De asemenea, aproximativ 63,4% din cei care s-au autorecenzat au completat formularele individual și 36,6% au apelat la sprijinul unui recenzor ARA.

Potrivit Direcției Județene de Statistică Cluj, până duminică seara, cele mai multe chestionare completate în mediul urban au fost la nivelul municipiului Cluj-Napoca într-un total de 201.672 chestionare, urmat de municipiul Turda cu 23.539 chestionare, municipiul Dej cu 20.690 chestionare, municipiul Câmpia Turzii cu 13.176 chestionare, municipiul Gherla cu 12.270 chestionare, și orașul Huedin cu 4.625 chestionare completate.

În mediul rural, primele cinci unități administrativ teritoriale din punct de vedere al numărului de chestionare completate sunt următoarele: comuna Florești care depășește numărul de chestionare completate în mediul urban, după municipiul Cluj-Napoca, cu un total de 36.802 chestionare, Apahida cu un număr total de 10.807 chestionare, Baciu cu 8.891 chestionare, Gilău cu 4.436 chestionare și Mihai Viteazu cu 3.868 chestionare completate.

Referitor la situația raportată în funcție de numărul populației estimată la 1 decembrie 2021, unitățile administrativ teritoriale cu cel mai procentaj al autorecenzării sunt: comuna Sâncraiu cu 100%, Jichișu de Jos cu 96%, Buza 95%, Ceanu Mare cu 92% și Căpușu Mare cu 86%.

 

Comenteaza