Video Ultimele detalii despre Spitalul Regional Cluj. Primarul din Florești: „Probabil după sărbători va fi emisă autorizația de construire”

Ultimele detalii despre Spitalul Regional Cluj. Primarul din Florești: „Probabil după sărbători va fi emisă autorizația de construire”

Spitalul Regional de Urgență din Cluj așteaptă autorizația de construire din partea Primăriei Florești. Apoi va urma licitația de execuție a lucrărilor. Aceasta va fi realizată de către ministerul Sănătății.

Edilul Floreștiului Bogdan Pivariu a spus, la ZIUA LIVE, care sunt noutățile în legătura cu proiectul Spitalului Regional de Urgență.

Zilele trecute am avut discuții cu reprezentanți ai proiectantului și cu reprezentanți ai ministerului Sănătății pentru a grăbi lucrurile și a pune pe toată lumea de acord cum trebuie să arate proiectul pentru a putea fi avizat. Chiar în dimineața aceasta am vorbit cu cei de la ministerul Sănătății, care spuneau că, din punctul lor de vedere, acest proiect trebuie trimis la verificat, și probabil după sărbători va ajunge documentația fizic la noi pentru a putea emite autorizația de construire. De acolo, proiectul va parcurge traseul normal. Licitația pentru amenajări, iar apoi licitația propriu-zisă pentru execuția Spitalul Regional de Urgență care va fi edificat în comuna Florești”, a declarat, la ZIUA LIVE, Bogdan Pivariu.

Licitația pentru prima fază a lucrărilor va fi lansată cel mai probabil în luna aprilie, iar licitația pentru a doua fază, cel târziu în luna august 2023.

Pachetul numărul 1 de lucrări va cuprinde:

• Lucrări pentru relocarea / protecția utilităților

• Lucrări pentru excavări (sistematizare și incintă): execuție perete mulat și zid de sprijin parcare exterioară, săpătură generală, epuismente

• Organizarea de șantier

• Alte lucrări propuse de Prestator

Spitalul Regional de Urgență Cluj va avea o structură modernă, la standarde europene, din punct de vedere arhitectural și medical, al echipamentelor și tehnologiei IT. Va avea 19 săli de operație și 849 de paturi pentru viitorii pacienți.

Comenteaza