Ultimul aviz pentru Centura Metropolitană. Boc: "Va pleca spre furcile caudine ale Guvernului"

Ultimul aviz pentru Centura Metropolitană. Boc: "Va pleca spre furcile caudine ale Guvernului"

Primarul Clujului, Emil Boc, a declarat că, cel mai probabil, ultimul aviz pentru documentațiile centurii metropolitane urmează să fie obținut până la finalul acestei luni. Ulterior, studiile vor fi aprobate de Consiliile Locale din Cluj-Napoca și celelalte comune partenere în proiect, Florești, Apahida și Baciu.

“Am obținut 55 din cele 56 de avize necesare. Ne mai trebuie un singur aviz, apoi vom aproba proiectul în consiliile locale din Cluj-Napoca, Florești și Apahida și Baciu. În curând, va pleca spre furcile caudine ale guvernului, astfel ca pe exercițiul financiar 2021-2027 să primească finanțarea din Programul operațional de transport”, a anunțat primarul Emil Boc, într-o intervenție ținută pe Facebook.

Centura înseamnă 42 km de drum național cu 2 benzi pe sens și bandă de acostament și zonă mediană, proiectată la viteză de 17 km – 80 km/h, respectiv 25 km – 100 km/h, pistă de bicilete dar și drumuri de legătură. Ca investiție, Centura Metropolitană a Clujului presupune o investiție de peste 6.077.089.000 lei fără TVA (peste 1,2 miliarde de euro).

Comenteaza