Un blogger ajută Primăria Cluj să implementeze un sistem de alimentație sănătoasă în școli

Un blogger ajută Primăria Cluj să implementeze un sistem de alimentație sănătoasă în școli
Bloggerul clujean Adrian Hădean este cel căruia Primăria din Cluj-Napoca i-a cerut ajutorul pentru a implementa un meniu unitar în unitățile de învățământ din oraș. "Este un bucătar celebru, cunoscut blogger culinar", l-a prezentat primarul Sorin Apostu.
"Speranțele mele sunt foarte mari, baremul financiar e realizabil și economiile pe care le putem face sunt și ele realizabile. Se poate", a declarat Hădean, cu referire la faptul că părinții plătesc pentru masa zilnică a preșcolarilor și elevilor clujeni o sumă de șapte lei, sumă care acoperă prânzul și o mică gustare la ora 4.

Hădean va merge și în bucătăriile din școli, pentru a vedea modul în care meniurile sunt implementate, "mă aștept și la o oarecare de rezistență, dar am lucrat cu foarte mulți bucătari în ultimii ani. Am convingerea că mă voi descurca".

"Vom avea un meniu unitar în oraș și sperăm să ajungem la economii de hrană", a declarat primarul Sorin Apostu, care a explicat că "unitar" înseamnă "sănătos" și a exclus faptul că meniul va fi unul identic în toate unitățile de învățământ. "Vor avea de unde alege", a precizat el.

Hădean va oferi un meniu pe o perioadă de opt săptămîni, care va fi agreat și avizat de echipa profesorului specialist în nutriție Nicolae Hîncu. Meniul va fi prezentat pe site-ul pe care Primăria a anunțat astăzi că îl va lansa și care va include un forum de discuții pentru părinți. Programul se adresează unităților de învățământ cu regim de internat și celor care au contracte cu companiile de catering. Programul va fi implementat în cel mult o lună, conform lui Apostu.

Hădean este un cunoscut blogger culinar, cu experiență de mai mulți ani ca bucătar.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza