Un clujean conduce Consiliul de Administraţie de la CFR SA

Un clujean conduce Consiliul de Administraţie de la CFR SA
Compania Naţională CFR SA are un nou Consiliu de Administraţie, format din Dan Costescu, directorul general al companiei şi mai mulţi specialişti din domeniul transporturilor. Preşedintele noului CA al CFR SA este un clujean.

Mircea Jorj, fost preşedinte al PSD Cluj-Napoca, a fost numit în vara anului trecut de premierul Victor Ponta în postul de secretar general al Ministerului Transporturilor, la cererea ministrului de resort, clujeanul Ioan Rus.

Mircea Jorj a fost ales preşedintele CA al CN CFR SA de membrii acestui organism de conducere. În timp de conducerea executivă a companiei este asigurată de directorul general, consiliul de administraţie este forul deliberativ, care trasează liniile strategice de dezvoltare a CFR SA.

Mircea Jorj va mai conduce interimar o perioadă scurtă şi Consiliul de Administraţie al ROMATSA, conform propriilor declaraţii făcute ziarului Ziua de Cluj.

Compania Naţională CFR SA deţine toată infrastructura feroviară a ţării şi oferă servicii atât operatorilor de stat cât şi celor privaţi din domeniul transportului feroviar de marfă şi călători.

Noul preşedinte al CA al C.N. CFR SA, clujeanul Mircea Jorj, a declarat pentru Ziua de Cluj că principalele obiective ale companiei în perioada următoare sunt creşterea transportului de marfă şi de călători pe calea ferată, dar şi creşterea vitezei şi a siguranţei în traficul feroviar.

Mircea Jorj afirmă că pentru toate acestea este nevoie de investiţii serioase în infrastructura feroviară, iar Master Planul General de Transport, care în aceste zile se discută la Bruxelles, cu reprezentanţii Comisiei Europene, va oferi posibilitatea de acces la fonduri mai mari pentru acest domeniu.

Cine este Mircea Jorj

Mircea Jorj a ocupat mai multe funcţii în administraţia locală, judeţeană şi centrală.

Între anii 2003 şi 2006 a fost Secretar al municipiului Cluj-Napoca, iar între anii 2009 şi 2010 a fost subprefect al judeţului Cluj.

Între 2012 şi 2013 Jorj a ocupat funcţia, cu rang de subsecretar de stat, de vicepreşedinte al Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici.

Mircea Jorj are studii juridice, a terminat Facultatea de Drept a Universităţii Dimitrie Cantemir Cluj în anul 2000. Are un master în drept, obţinut între anii 2005 şi 2007 iar din anul 2013 este doctorand al Facultăţii de Drept din Bucureşti.

Cu mulţi ani în urmă, în perioada 1994 - 1996, Mircea Jorj a lucrat şi în centrala Băncii Dacia Felix, din Cluj-Napoca, ca însoţitor valori bancare şi agent procedural bancar.

Între 2001 şi 2003 actualul Secretar General al Ministerului Transporturilor a fost reprezentant teritorial pentru judeţele Cluj, Sălaj, Satu Mare şi Maramureş al Direcţiei de Autorizare a Ministerului Turismului.

 

 

Comenteaza