Un clujean, în cărţi la şefia Ministerului Sănătăţii

Un clujean, în cărţi la şefia Ministerului Sănătăţii
Demisia lui Cseke Attila din fruntea Ministerului Sănătăţii îl readuce în cărţi pe actualul viceprimar, Laszlo Attila. Acesta s-a aflat şi în decembrie 2008 pe lista scurtă pentru minister.
Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Chiar dacă se fereşte să facă prea multe declaraţii pe tema demisiei lui Cseke din fruntea Ministerului Sănătăţii, viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Laszlo Attila, rămâne unul dintre favoriţii UDMR pentru acest portofoliu de ministru, susţin surse din cadrul coaliţiei de guvernare. De altfel, numele lui Laszlo a fost vehiculat pentru acest post de ministru înainte ca Cseke să fie numit. Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a informat că în maximum 15 zile ar urma să fie numit un nou ministru din partea formaţiunii politice pe care o reprezintă.

Cseke Attila a reproşat premierului că nu a fost consultat în procesul rectificării bugetare şi a anunţat demisia sa din fruntea Ministerului Sănătăţii. "Am cerut în mod oficial o întâlnire cu premierul Emil Boc, pe care nu am obţinut-o. Ieri ne-am trezit, oficial, cu textul ordonanţei. Am reproşat acest lucru, nu am primit răspuns, iar o asemenea atitudine nu poate fi tolerată. De aceea eşti gestionarul unui domeniu, ca să fii întrebat despre problemele acestui domeniu. Poţi fi demis, ţi se poate cere demisia, dar cât eşti administrator, răspunzi de acest domeniu şi consider că este absolut obligatoriu ca în toate problemele să fii consultat", a spus Cseke Attila. Acesta a enunţat foarte clar că gestul său nu are nici o legătură cu UDMR. "Măsurile de reformă trebuie continuate, ca atare UDMR ar trebui să desemneze în cel mai scurt timp o altă persoană care să preia portofoliul", a afirmat Cseke.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a precizat că regretă demisia lui Cseke, dar că formaţiunea pe care o reprezintă nu va ieşi de la guvernare. "Domnul Cseke a făcut o treabă extraordinară la Ministerul Sănătăţii. De la bun început a fost pilonul principal în sistemul de sănătate pentru a-l reforma. În ultimul an şi şapte luni, de când a condus Ministerul Sănătăţii, a dat dovadă de seriozitate şi consecvenţă şi a făcut reforme care nu au fost făcute în ultimii 11 ani. Regret demisia domnului Cseke, îl înţeleg şi îi mulţumesc pentru eforturile făcute pentru a reforma sistemul de sănătate. UDMR va găsi un înlocuitor în termen de 15 zile, iar în acest interval domnul Cseke va conduce Ministerul Sănătăţii", a declarat Kelemen Hunor.

Unul dintre potenţialii candidaţi pentru acest post de ministru este viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Laszlo Attila. De altfel, numele lui a fost vehiculat ca opţiune pentru acest post înainte ca Cseke să fie numit în funcţie. "Din păcate, prea multe lucruri nu pot să vă spun acum. În perioada următoare, la minister va fi asigurată funcţia în regim de interimat. Urmează să se întrunească la parlament comisiile de specialitate pentru a lua o decizie. Nu pot comenta cum va acţiona UDMR, pe cine va nominaliza la sănătate, dar nu se pune problema ieşirii de la guvernare", s-a limitat să spună Laszlo Attila.

 

 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza