Video Un clujean, pe urmele hackerilor Consiliului Județean. "Sunt niște hoți cibernetici foarte proști"

Un clujean, pe urmele hackerilor Consiliului Județean. "Sunt niște hoți cibernetici foarte proști"

Un clujean a alertat poliția și administrația județeană, susținând că are piste care duc pe urma atacatorilor cibernetici ai website-ului instituției.    

"Am văzut ceea ce s-a întâmplat cu site-ul Consiliului Județean (CJ) Cluj și am vrut să aflu mai multe. Din fericire cei care au spart site-ul sunt niște hoți cibernetici foarte proști și am putut afla cu ușurință cine sunt persoanele din spatele "circului".

Am făcut un videoclip, pe care l-am postat pe YouTube ca nelistat în care am reprodus pas cu pas cum am ajuns la identitățile lor (a fost oricum un lucru banal). Clipul poate fi urmărit aici: https://www.youtube.com/watch?v=KGoOVuReNbQ

Sper, având deja o pistă, ca infractorii să fie trași la răspundere și să se facă ceva, mai ales că ei spun public că se ocupă cu spargeri informatice ilegale, furturi de carduri și de bani prin sisteme informatice

Acesta este e-mailul pe care l-am trimis și către CJ Cluj și Inspectoratul General al Poliției Române și îl trimit și aici, în speranța că poate se va mediatiza faptul că identitățile acestor hoți au fost descoperite și vor fi trași la răspundere, mai ales că se laudă pe internet cu ilegalitățile pe care le fac. Mă interesează doar ca aceste persoane să fie trase la răspundere", a motivat acesta, într-un e-mail trimis ZIUA de CLUJ 

Website-ul CJ Cluj este suspendat temporat, după ce joi a fost spart de către hackerii de la "Meowless". Aceștia au criptat datele site-ului și au amenințat că vor publica fișiere și date dacă nu vor primi 100 de dolari în moneda virtuală Bitcoin. Conducerea instituției a făcut plângere la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.

„Site-ul nu merge momentan pentru că noi l-am suspendat intenționat, tocmai ca să-i verificăm orice vulnerabilitate, nu vrem să mai apară situații de genul. E un moment bun să trecem în revistă toate problemele și să-l postăm direct pe alt server. Joi, pe seară, a mai fost un incident, dar nu putem confirma că a fost vorba de un al doilea hacker, ci mai degrabă o tentativă tot a primului.

Hackerii nu au ce să publice de la noi, nu avem nicio emoție. Pot să reproducă orice, pentru că noi ce postăm este ultrapublic; scopul nostru este de a informa oamenii, nu e nimic secret pe un site al unei autorități publice. Cel târziu luni vom relua activitatea la site. Totodată, lucrăm să evităm orice posibil nou incident”, a declarat, pentru ZIUA de CLUJ, Alin Iuga, șeful serviciului de relații publice al CJ Cluj. 

Comenteaza