Un consilier judeţean propune listarea la bursă a societăţii care administrează parcurile industriale

Un consilier judeţean propune listarea la bursă a societăţii care administrează parcurile industriale
Preşedintele Comisiei de buget - finanţe din cadrul Consiliului Judeţean Cluj, Cristian Haiduc, propune demararea procedurilor necesare pentru listarea la bursă a societăţii SC Tetarom SA, care administrează parcurile industriale din judeţ.

În opinia consilierului judeţean, listarea la bursă a societăţii ar putea aduce o serie de avantaje Consiliului Judeţean. "Listarea la Bursă a societăţii de administrare a parcurilor industriale din judeţul Cluj, SC Tetarom SA, este o soluţie de luat în calcul pentru viitor.

Ultimele parcuri industriale, Tetarom IV şi V, trebuie să atingă un anumit nivel, societatea să fie mai performantă, iar astfel poate fi listată cu succes la Bursă, Consiliul Judeţean Cluj, urmând să rămână şi cu acţiuni şi să îşi valorifice investiţiile de până acum", a spus Cristian Haiduc.

Consilierul estimează că ar fi necesară o perioadă de 4-5 ani pentru listarea la bursă a SC Tetarom SA, considerând că acest proces trebuie pregătit cu atenţie. Cristian Haiduc a explicat că listarea la bursă a societăţii care administrează parcurile industrial ar duce la o capitalizare a societăţii şi ar genera o sursă de bani care ar putea fi folosită pentru crearea unor noi servicii sau a unor noi proiecte.

Tetarom SA a fost înfiinţată în anul 2001. În acest moment, societatea administrează cinci parcuri industriale, precum şi parcul Ştiinţific şi Tehnologic Tetapolis din judeţul Cluj. Societatea are ca acţionar majoritar, cu 90,5%, CJ Cluj, restul acţiunilor revenind celor cinci municipii din judeţ şi oraşului Huedin.

Parcurile industriale clujene sunt ocupate de firme printre care se numără şi unele foarte cunoscute la nivel european, cum ar fi De'Longhi, Bosch sau Emerson. Potrivit informaţiilor oferite de CJ Cluj, în urma investiţiilor atrase de parcurile industriale din Cluj au fost create peste 11.000 de locuri de muncă. Valoarea investiţiilor din parcurile industriale Tetarom depăşeşte 500 de milioane de euro.

Comenteaza