Un drum care face legătura cu judeţul BN trece la Consiliul Judeţean Cluj

Un drum care face legătura cu judeţul BN trece la Consiliul Judeţean Cluj

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a inițiat un proiect de hotărâre ce va fi supus aprobării forului administrativ județean în proxima ședință. Acesta vizează trecerea drumului comunal 21B Cătina-limită cu județul Bistrița-Nasăud din categoria funcțională a drumurilor de interes local în categoria drumurilor de interes județean.

În prezent, drumul comunal 21B, în lungime de 3,750 km este, din punct de vedere juridic-administrativ, o arteră de inters public local aflată în domeniul public al comunei Cătina. Având în vedere faptul că acesta are o funcție strategică, fiind sectorul de legătură între drumul județean 161F și județul Bistrița-Năsăud, va fi supusă aprobării forului administrativ județean trecerea DC 21B în domeniul public al județului Cluj și încadrarea, pe cale de consecință, în categoria funcțională a drumurilor de interes județean. Ulterior aprobării acestui demers, noul drum județean va putea fi inclus în Programul de modernizare și reabilitare a drumurilor județene.


Printre beneficiile directe și imediate ale reîncadrării funcționale a acestui sector de drum se numără creșterea mobilității populației și a transportului de bunuri, respectiv eficientizarea activităților economice și a investițiilor din zonă. În acest fel se va asigura o legătură mai rapidă între reședința de comună Cătina și reședința comunei învecinate, Budești. De asemenea, acest drum reprezintă și o rută alternativă de acces al locuitorilor din estul județului Cluj, prin intermediul DJ 151, către localitățile din județele învecinate, respectiv Bistrița-Năsăud și Mureș.

Etichete
Comenteaza