Un drum recent asfaltat se scufundă. Ce spune Primăria Cluj - FOTO

Un drum recent asfaltat se scufundă. Ce spune Primăria Cluj - FOTO
Un cititor ZIUA de CLUJ ne-a trimis la redacţie câteva fotografii cu un drum recent asfaltat, de la marginea municipiului, care deja s-a stricat pe mai multe porţiuni.

„În plimbarea făcută ieri spre Satul Lung aflat la 11 km de Cluj Napoca, pe strada Dealul Fânaţelor, drum asfaltat de mai puțin de 12 luni, am descoperit cu oroare risipa banului public. Am făcut și câteva poze care le atașez....nu vorbim de un drum de balastieră, exploatare
forestieră.....Abia trec cateva mașini pe zi.....sunt enorm de multe locuri în care pur și simplu drumul se scufundă"
, ne-a semnalat cititorul, care a ataşat şi câteva fotografii cu drumul (Foto).

O porţiune de circa 5 kilometri din strada Drumul Fânaţelor, se află pe teritoriul municipiului Cluj-Napoca, care de altfel a şi asfaltat acel sector, prin Regia Autonomă a Domeniului Public (RADP), subordonată municipalităţii.

Reprezentanţii primăriei spun că drumul s-ar fi scufundat din cauza maşinilor de tonaj greu. „Din cauza intensificării traficului greu pe acest drum, s-a stricat marginea şoselei în mai multe locuri. Lucrarea este în garanţie, Primăria Cluj-Napoca a sesizat RADP-ul, iar drumul va fi reparat în perioada următoare", a informat Biroul mass-media al municipalităţii.

Strada Dealul Fânaţelor se continuă cu drumul judeţean nr. 109 V, un drum care mult timp a fost într-o stare deplorabilă, şi care încă nu a fost asfaltat în totalitate. Acest drum judeţean se află pe teritorioul comunei Chinteni, ai cărui locuitori în frunte cu primarul Lucia Suciu au protestat anul trecut chiar în plenul unei şedinţe de consiliu judeţean, unde au cerut repararea de urgenţă a drumurilor judeţene care tranzitează comuna. Vezi detalii aici.

„Anul trecut a fost asfaltată o parte iar anul acesta încă o bucată din acest drum între Cluj-Napoca şi satul Pădureni. A rămas însă o porţiune de circa 800 de metri neasfaltată, iar prin noul PUG s-a stabilit că municipiul Cluj-Napoca are obligaţia de a întreţine drumul până în prima localitate, şi în consecinţă acei 800 de metri vor fi asfaltaţi de Primăria Cluj. Au mai rămas 10 kilometri neasfaltaţi între Pădureni şi Borşa, care intră în responsabilitatea consiliului judeţean. Acest drum este o alternativă foarte bună pentru cei care doresc să ajungă la Borşa, pentru că nu este aglomerat", a afirmat pentru ZIUA de CLUJ primarul comunei Chinteni, Lucia Suciu.

 

 

Comenteaza