Un liberal pleacă din conducerea Consiliului Judeţean Cluj

Un liberal pleacă din conducerea Consiliului Judeţean Cluj
Demisia acestuia survine în urma unei înţelegeri avute cu conducerea partidului.

Marţi, 22 septembrie, la registratura Consiliului Judeţean (CJ) Cluj a fost înregistrată demisia lui Horaţiu Cătărig din funcţia de vicepreşedinte al forului administrativ judeţean. Potrivit prevederilor legale în vigoare şi a reglementărilor interne ale instituţiei, documentul a fost înaintat preşedintelui CJ, Mihai Seplecan, urmând să parcurgă etapele prevăzute de legea administraţiei publice locale şi de statutul aleşilor locali.

Demisia mea este justificată de faptul că nu doresc să continui o carieră în administraţie şi este firesc să las locul altui coleg care doreşte să continue cariera administrativă şi după alegerile din anul 2016. Data plecării mele din funcţia de vicepreşedinte a fost stabilită de comun acord cu conducerea partidului încă din luna iunie 2015", a declarat vicepreşedintele demisionar al CJ.

Demisia lui Cătărig vine în contextul în care mai mulţi lideri liberali clujeni i-au cerut demisia din funcţie preşedintelui CJ Cluj, Mihai Seplecan. Catarig declară, însă, că gestul său nu are legătură cu tensiunile apărute între colegii săi. "Nu am nicio implicare şi nu doresc sub nicio formă să fiu amestecat în conflictele sau disputele dintre colegii mei de partid", spune Cătărig.

"Cele mai importante proiecte de hotărâri pe care le-am iniţiat din funcţia de vicepreşedinte sunt proiectele ce privesc dotarea cu aparatură medicală de ultimă generaţie a spitalelor clujene, proiecte pe care colegii consilieri judeţeni le-au votat cu unanimitate, indiferent de partidul din care fac parte", mai afirmă reprezentantul PNL.

Cătărig este consilier judeţean, a fost ales în 2012 pe listele PDL, iar în funcţia de vicepreşedinte al CJ Cluj a fost ales la mijlocul anului trecut de către noua majoritate liberală din forul judeţean.

Consilierii judeţeni urmează să aleagă în proxima şedinţă a plenului forului judeţean un nou vicepreşedinte, iar numele vehiculat pentru acest post este cel al lui Călin Tuluc, provenit şi el din fostul PDL şi care în acest moment este liderul grupului de consilieri PNL din CJ Cluj.

Comenteaza